'Konya marketlerinde meyve ve sebze pazardan daha pahalı'

'Konya marketlerinde meyve ve sebze pazardan daha pahalı'

Meyve ve sebze fiyatlarında yükseliş sürüyor. Konya pazarcıları ürünleri marketlerden daha ucuza sattıklarını söylüyorlar.

Konya Melike Hatun Çarşısı esnaflarından Ali Haydar, sebze ve meyvede fiyat artışının sürdüğünü kaydetti.

Haydar, geçen yıl 14 lira olan limonun bu yıl 20 liraya yükseldiğini dile getirdi. Marketlerde satılan ürünlerin pazara göre daha pahalı olduğunu vurgulayan Haydar şunları söyledi: “Pazarda satılan ürünler marketlere göre daha ucuz. Marketlere zaten geliri yüksek insanlar gidiyor. Bizim sattığımız ürünlerin girdi fiyatları çok yüksek. Bu girdiler yüzünden fiyatlar zamlanıyor. Mazot fiyatları maliyeti en çok etkileyen konulardan bir tanesi. Aslında sadece bizim sektör ile ilgili değil tüm temel ihtiyaçları etkileyen ürünler benzin fiyatlarına bağlı. Ben bu ürünleri pazara kamyonet ile getiriyorum. Yani benzin kullanarak getiriyorum. Benzine zam gelince maliyetlerde yükselmiş oluyor. Bütün ürünlere yaklaşık olarak 6 lira zam geldi. Bu zamların sonu nereye varacak merak ediyorum.”

adsiz-009.jpg

BU YILIN ZAM ŞAMPİYONU; LİMON

Esnaf Ali Haydar, bu yılın zam şampiyonunun limon olduğunu belirtti. Geçen yıl limonun kilosunun 14 lira olduğunu ve bu yıl 20 liraya satılacağını kaydeden Haydar, “İnsanlar şaşırıyor fiyatı görünce. Limonun fiyatı bu kadar fazla olmaz. Bizlerde ev geçindiriyoruz. Bu sebzeleri alanlarda çocuk büyütüyorlar. Yani herkes hayat mücadelesi içinde ve herkes kendince zorluklar çekiyor. Artık Türkiye’de ekmek aslanın ağzında değil midesinde. Ellerimizi aslanın midesine sokarak ekmeği çıkartmamız gerekecek. Pazar hâlinde aldığımız limon 18 lira. Pazarda 20 liraya satıyoruz. Maliyetini çok zor karşılıyor. Vatandaş istediğini yiyemeyecekse, kazandığı paranın değeri kalmıyor. Keşke vatandaş istediğini özgürce yapabilse ama ekonomik şartlar buna izin vermiyor. Umarım tez vakitte düzelir” dedi.

Öte yandan limonun marketlerdeki satış fiyatı 25-30 lira arasında değişiyor.

Ali GÖZEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum