Konya, krizden ciddi etkilenen illerden biri

Konya, krizden ciddi etkilenen illerden biri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç İMOnun organizasyonuyla Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerine, İnşaat Mühendisliğine Giriş dersi ve İMO hakkında bilgilendirme semineri verdi.

Bir öğrencinin “Şuanda bir kriz var Konya’daki inşaat sektörü bu krizden etkileniyor mu?  Ve ilerleyen dönemlerde seyri nasıl olur? Mezun olan öğrenciler sektörde iş bulabilir mi?” sorusuna Uğur İbrahim Altay, şu cevabı verdi: “Öncelikle krizden etkilenmiyoruz, teğet geçiyoruz falan demeyeceğim. Şehrimiz bu manada krizden ciddi olarak etkilenen illerden birisi. Sektör 2005 yılından itibaren çok hızlı yükseldi. Bu sebepten dolayı da bir arz fazlası oluştu. Dünyadaki kriz olmasa bile biz böyle bir kriz bekliyorduk. Herkes her an üretim yapıyor. Sonuçta arz talep dengesini bozarsanız piyasada ciddi bir sıkıntı yaşayacağınız aşikâr. Bu sıraları boş geçiren arkadaşlar için söyleyecek bir şeyim yok ama burada yeterli manada kendini yetiştiren yaz aylarında stajı boşa geçirmeyen okul hayatında ciddi bir bilgi birikimine sahip olan hiçbir arkadaşın boşta kaldığını söyleyemeyiz. İnşaat mühendisliği herkesin yapabileceği bir iş değil. Şartları zor ama bir o kadar da zevkli. Yani ben okulu bitirdim, inşaat mühendisi oldum, piyasada iş bulurum derseniz bu biraz zor. Yeni mezun olan inşaat mühendislerinin sayısı bir hayli fazla. Ama bunun içinde kendini hem sosyal hem de teknik olarak geliştirenler bir yerlere geleceklerdir. Onun için bu sıraları mümkün olduğunca çok iyi değerlendirin. Zaten okul bitirdikten 3 yıl sonra büro açabiliyorsunuz, yani 3 yıl daha vaktiniz olacak.”
Başkan Altay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Genç İMO başkanı Fatih Keser, Genç İMO’nun önemine değinerek, üye olmamış yeni öğrenci arkadaşların da biran evvel üye olmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.