Konya-Karaman sınırında ilk kez obruk oluştu! Köy halkı endişelendi

Konya-Karaman sınırında ilk kez obruk oluştu! Köy halkı endişelendi

Konya’nın Karapınar ilçesinde sayıları artan obruklar ve yarıklar ile tedirginlik devam ederken, çevre ilçelerde de obruklar oluşmaya başladı. En son Konya-Karaman sınırında oluşan küçük çaplı obruk büyük endişeye neden oldu

Konya’nın Karapınar, Altınekin, Çumra gibi ilçelerinde artan obruklar ve yarıklar bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor. Sayıları binleri bulan obruklara her geçen gün yenileri ekleniyor. En son obruk ise Konya-Karaman sınırında bulunan bölgede ortaya çıktı.

koy-obruk2-001.jpg

BÖLGEDE İLK DEFA OBRUK OLUŞTU

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Uzunkuyu Mahallesi’nde ilk defa oluşan küçük çaplı obruk vatandaşları tedirgin etti. Obruğun oluştuğu bölge Karaman sınırına ve Karadağ’a yakın 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

koy-obruk4-001.jpg

Geçtiğimiz haftada Çumra Çarşamba çayı üzerinde iki farklı yerde 15 ayrı obruk meydana gelmişti. Obruk oluşumlarının altından Apa Barajı’ndan salınan su geçici olarak kesilmişti.

koy-obruk3-001.jpg

MAHALLEYE YAKIN YERDE OLUŞTU

Mahalleye ve yola da oldukça yakın yerde oluşan küçük çaplı obruğun çevresine bölgeye gelen jandarma ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekildi. Köylüler ise obruk oluşumu karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

koy-obruk-6-001.jpg

Köy sakinleri bölgede daha önce küçük çaplı bir yarık olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz hafta köyde yoğun bir yağış oldu. Yağmurla birlikte yarığın büyüdüğünü ve obruk oluştuğunu fark ettik. Obruğun oluştuğu yerde şelale akar gibi ses geliyordu. Çumra Jandarma ekipleri köyümüze gelerek, obruğun oluştuğu bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı. Köyümüzde ve çevre köylerde başka obrukların ve yer yarıklarının oluşmasından endişe ediyoruz” dedi.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum