Konya itfaiyesi örnek oldu

Konya itfaiyesi örnek oldu

Konya’nın 31 ilçesinde 105 itfaiye istasyonunda Konyalılara hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

İtfaiye personelinin eğitimi ile vatandaşın yangın ve doğal afetler konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla 2012 yılında Konya İtfaiye Eğitim Merkezi (KİTEM) kuran Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kalite belgesine sahip eğitim merkeziyle ulusal ve uluslararası düzeyde eğitimler verdi. Büyükşehir, koronavirüs sürecinde de kesintisiz ve kaliteli eğitimin devam etmesi amacıyla uzaktan eğitim sistemini hayata geçirdi.

EĞİTİMLER PROFESYONEL EĞİTMENLER TARAFINDAN VERİLİYOR

İlçe itfaiye istasyonlarına internet ve dijital ekipman altyapısı kurularak KİTEM bünyesinde uzaktan eğitim sınıfı oluşturulurken, eğitimler profesyonel eğitmenler tarafından sanal ortamda canlı, görüntülü ve sesli olarak veriliyor. Eğitim süresince ön test, son test uygulamaları, eğitim videolarının kayıt altına alınarak tekrar izlenmesi ve katılımcıların soru sormalarına imkan sağlanıyor.

TÜRKİYE’YE YAYGINLAŞTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Zaman ve maliyet açısından kolaylıklar sağlayan uzaktan eğitim sistemi ilk olarak profesyonel ve gönüllü itfaiyecilere yönelik olarak planlandı. Uzaktan eğitimlerin daha önce yerinde eğitim verilen 24 ilden gelecek talepler doğrultusunda ülke geneline de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Uzaktan eğitim sistemi kapsamında verilmesi planlan öncelikli eğitim modülleri şunlardan oluşuyor: “İlkyardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yangın Güvenliği, Acil Tahliye, Yangın ve Arama-Kurtarma, Temel Afet Bilinci, Araç-Pompa, Gönüllü İtfaiyecilik.”

PERSONELİ ZİNDE TUTMAK İÇİN HAYATA GEÇİRDİK

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, Türkiye’nin en büyük sınırlarına sahip şehri olan Konya’da 105 istasyonla hizmet verdiklerini hatırlattı. Yılın 240 günü personel eğitimlerin devam ettiği beliren İşbitirici, “Ancak mesafenin uzak olması nedeniyle geliş gidişlerden dolayı eğitimlerde aksamalar olmaması ve personeli zinde tutmak için özellikle koronavirüs sürecinde uzaktan eğitim sistemini yaygın hale getirdiklerini söyledi. Bu süreçte bir ilki gerçekleştirerek örnek olduklarını anlatan İşbitirici, “Uzak ilçelerimizden yaklaşık 860 personelimizin Konya’ya geliş gidişlerinde aksamaların önüne geçmek amacıyla bu eğitim sistemini zorunlu hale getiriyoruz. Çok verimli olacak eğitimlerde onlara daha kolay ulaşabilmiş olacağız. Bundan önceki eğitimlerden çok verimli neticeler elde ettik. Ümit ediyoruz ki bu çalışmalarımız ile vatandaşlarımıza hizmet noktasında daha güzel, daha kaliteli, daha ulaşılabilir bir sistemi hayata geçirmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.