“Konya insanlarda pozitif etki bırakıyor”

“Konya insanlarda pozitif etki bırakıyor”

Konya'nın dışarıdan gelen insanlara her zaman sahip çıktığını söyleyen Yargıtay Üyesi Konyalı Mehmet Arı, “Temsil ettiği değerler nezdinde Konya'nın ayrı bir önemi var. Konya, insanlara pozitif etki bırakmış bir şehirdir” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Konya'nın yetiştirdiği önemli şahsiyetler arasında yer alan, Adalet Bakanlığı'nda kritik görevlerde bulunan Yargıtay Üyesi Mehmet Arı, Konya'nın tarifini yapmanın zor olduğunu, Konya'nın kendisi için çok özel bir şehir olduğunu aktardı.

“KONYALI OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUM”

Konya'dan ilk kez 1991 yılında üniversite okumak için çıktığını söyleyen Konyalı Yargıtay Üyesi Mehmet Arı, Konya'dan hiçbir zaman bağlantısını kesmediğini kaydetti. Konya'nın düğün pilavını, bamya çorbasını, tiridini, etliekmeğini, yayla çorbasını ve höşmerim tatlısını çok sevdiğini dile getiren Arı, her hafta sonu Konya'ya geldiğini belirtti. Konyalı olmanın haklı gururunu yaşadığını söyleyen Arı, “Gerek ülke içinde gerekse de ülke dışında temsil ettiği değerler nezdinde Konya'nın ayrı bir önemi var. Konya, insanlara pozitif etki bırakmış bir şehirdir” dedi.

“KONUŞTUĞUM HER KİŞİNİN BİR KONYA ANISI OLUYOR”

“Konya, tezkin şehridir. Tarifi zor bir şehirdir” diyen Yargıtay Üyesi Mehmet Arı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok yerde görev yaptım. Sonunda hep Konya'ya geldim. Konya'ya gelince mutlu oluyorum. İçim huzur doluyor. Sohbet ettiğimiz birçok insan oluyor. Bu insanların her birinin Konya ile uzaktan yakından bağı olmuş. Herkesin bir Konya hikayesi var. Meram bağlarını söylüyorlar, Mevlana'yı söylüyorlar, etliekmeği söylüyor. Şehrimizin yaşam kültürü ve rahatlığı dile getiriliyor. Ben de konuştuğum her kişiye Konya'nın güzel yanlarını anlatıyorum. Kültür ve derin tarihinden bahsediyorum. Hz. Mevlana'yı ve özelliklerini anlatıyorum. Konya, dışarıdan gelenlere de sahip çıkan bir il. Değerleri sahiplenip, insanlara değer katan bir il.”

82452339-3178647268829773-5104902487693852672-n.jpeg

MEHMET ARI KİMDİR?

1972 yılında Konya ilinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1997 yılında avukatlık, 1999 yılında Hâkimlik ve Savcılık stajını bitirdi. Sırasıyla Bingöl / Genç, Çankırı / Eldivan, Mersin / Bozyazı, Düzce ve Konya Hâkimlikleri görevlerinde bulundu. TODAİE ( Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü)'de 54. dönem KADEP ( Kamu Diplomasisi Eğitim Programı ) eğitimine katıldı. 22/11/2017 - 18/07/2018 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 18/07/2018 tarihinde Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atandı. Arı, 2021 yılının Aralık ayında Yargıtay Üyesi oldu. Konyalı Arı, iki çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.