Konya İl Başkanı paylaştı! ‘Artık yeter, bu gidişe dur deyin’

Konya İl Başkanı paylaştı! ‘Artık yeter, bu gidişe dur deyin’

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Başkan Saydam, “Niye böyleyiz bilmiyorum? Tehlike gelene kadar kılımızı kıpırdatmıyoruz. 'Birşey olmaz. Hallederiz' rahatlığındayız. Sıkıntı olmadan, veya büyümeden önlem alsak olmaz mı? Ülkemizi Kurtuluş Savaşı'na zorlayan bu rahatlık değil miydi? Tehlikeyi umursamama rahatlığı, ilgisizlik” dedi. “Irak'ın, Suriye'nin (şimdi İran) işgal edilmesi, PYD'nin PKK'nın güneyimize yerleşmesi ve şimdiki mücadelemiz, hergün gelen şehitler, bişey olmaz rahatlığının sonucu değil mi” sorusunu soran 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

Saydam, paylaşımında ayrıca şunları belirtti: “Tarımda ve hayvancılıkta tekelciliğin sonuçları değil mi şu anda yaşananlar? Kontrol edilememezlik. Sağlıkta da aynı şeyler yaşanacak. Yaşanmaya başladı bile. Şehir Hastaneleri ilk bakışta çok güzel. Ama uygulanamaz bir proje. Yakında tamamen kontrol edilemeyecek. Yakında yeni düşman bu şehir hastaneleri olacak. Her şeyin en büyüğünü yapma hastalığı ve haliyle tekelcilik. Büyükşehir yasası da aynı şekilde. Vatandaş belde belediyesi ile problemini çözebilirken şimdi merkezi belediyeden hizmet bekliyor. Başkanlık sistemi de güya hayatımızı kolaylaştıracak derken zorlaştırmadı mı? Bütün herşeye 1 kişinin imzası beklenmiyor mu? Şimdi 3 harfli marketler. Bakkalın, toptancının, tedarikçinin bitmesine göz yumuldu. Ucuz algısı oluşturuldu. Şimdi rekabet edecek kimse kalmayınca hadi bakalım savaş. 'Hucuuummm! hurraa" Böyle bir anlayış olabilir mi? Dengeyi korumak lazım. Tekelciliğe izin vermemek gerekir.  İktidar seviciliği ve haddinden fazla güven, iktidarın 'ben böyle yapıyorum' rahatlığı, muhalefetin veya uzmanların görüşlerine kulak tıkama, tehlike uyarılarına 'yok canım öyle şey olur mu' güveni başımıza bu işleri açıyor. İktidar yaptığı yanlışı daha büyük bir yanlışla düzeltmeye çalışıyor. Tabi ki düzelmediği gibi sıkıntı iyice çoğalıyor. Neyse iktidarın yaptığı da yapacağı da bu. Önümüzde bir seçim var. Karar milletin! Artık yeter! demek de, durmak yok böyle iyi demek de milletimizin takdiri.” 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.