Konya için kar tahminleri güncellendi! Uzmanlar bu tarihe işaret etti

Konya için kar tahminleri güncellendi! Uzmanlar bu tarihe işaret etti

Konya merkez ve ilçelerinde ikamet eden 2 milyondan fazla insan ne zaman kar yağacağını merak ediyor. Uzun dönem tahminlerine göre Konya için kar yağışı ihtimali olan günler açıklandı.

Türkiye genelinde bu yıl sonbahar mevsimi çok kurak geçti. Beklenen yağmurlar görülmedi. Özellikle çiftçi ekimini yaptığı ürünler için yağmur bekliyor. Meteoroloji tahminlerine göre önümüzdeki günlerde yurt yağışlı havanın etkisine girecek.

konya-kar-manzarasi.jpg2016 yılında Konya'da görülen kar yağışından bir fotoğraf

Konya dahil birçok şehirde yağmurun etkili olması bekleniyor. Vatandaş kar yağışının ne zaman görüleceğini de merak ediyor. Hava sıcaklıklarının kasım ayına gelmemize rağmen 20 derece seviyelerinde seyretmesi kar yağışı ihtimalini düşürüyor. Meteoroloji uzmanları uzun dönem tahminlerini paylaştı.

konya-kar.jpg

Söz konusu paylaşımlara göre Konya'da en yakın tarihte kar yağışının ne zaman görülebileceği açıklandı. Uzman isimlerin işaret ettiği tarihe ise çok uzun süre olması üzdü. Geniş kapsamlı analizlere göre Konya için kar yağışının görülebileceği en yakın tarih 28 aralık perşembe günü.

kar-konya.jpg

30 ve 31 aralık tarihlerinde de kar görülme ihtimali var. Yani önümüzdeki 50 gün boyunca Konya'da kar yağışı beklenmiyor. Basınç durumuna göre tahminlerin değişebileceği ve Konya'da daha erken tarihte kar görülebileceği ise ihtimaller arasında yer alıyor.

Konya için kar yağışı ihtimali olan günler:

ekran-goruntusu-2023-11-11-162439.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum