Konya Hükümet Meydanı’nda satılıyor! Bakır kazanda apayrı lezzet ortaya çıkıyor

Konya Hükümet Meydanı’nda satılıyor! Bakır kazanda apayrı lezzet ortaya çıkıyor

Kış aylarında sıcak içecekleri sıklıkla tüketen vatandaş, bakın kazanda salep pişiren mekanı çok sevdi. Orjinal salep bakır kazanda pişince bambaşka bir lezzet ortaya çıkıyor. Konya Hükümet Meydanı'nda satış devam ediyor.

Kış aylarıyla birlikte salep tüketimi arttı. Sağlığa faydalarıyla bilinen salep, soğuk havaların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Özellikle turistlerin salep tükettiğini belirten Konya Hükümet Meydanı’nda bulunan Karamanoğlu Tatlı Park işletme sahibi Nurullah Ayten, neredeyse bütün içecek ve tatlı çeşitlerini bakır tencerelerde yaptığını belirtti. Ayten, bu sayede üretimin daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu kaydetti.

5-1-960x640.jpg

GENÇLER SALEP YERİNE KAHVEYİ TERCİH EDİYORLAR

Salebin yapım sürecinden bahseden Nurullah Ayten, “Öncelikle mandıradan süt temin ederiz. Sütle gramaj sabitleme vardır. Süte göre salep tozunu atmaktayız. Ucuz salep kullanmıyoruz. Ucuzları elbette var ama salebin şu an kilosu 4 bin lira. Sahte ve kalitesiz salebin kilosu ise bin liraya bulabiliriz. Bizler 4 bin liralık salebi temin ederek hizmet ediyoruz. Kaliteli ürün sattığımız için elbette satışlarımız iyi olabiliyor. Ama salep gençlerin pek ilgisini çekmiyor. Özellikle 25 yaş altı insanlarımız salebe sıcak bakmıyor. Genç nesil salep yerine kahveyi tercih ediyorlar” diye konuştu.

5-2-960x640.jpg

YAZ AYLARINDA BİLE TÜKETİLİYOR

Salebin sağlığa yararlarını dile getiren Ayten, bu içeceğin vücut ısısını artırarak, soğuktan korumasında büyük rolü olduğunu aktardı. Nurullah Ayten, “Soğuk havalarla birlikte artış gösteren grip ve nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde salep etkindir. Uzmanların dediğine göre, bu hastalıkların sık görülen şikâyetlerinden öksürüğün azalmasına yardımcı oluyor” şeklinde konuştu. Kış aylarında vatandaşların sıcak içecekler istediklerini dile getiren Ayten, şunları söyledi: “Konyalılardan daha çok yerli ve yabancı turistlerin salebe ilgi gösteriyor. Yaz aylarında bile salep tüketimi fazla oluyor. Salebin pişirilme işlemini yaparken bakır kazanlar ve cezveleri kullanıyoruz. Lezzet açısından daha lezzetli oluyor. Sağlığa da yararları bulunuyor. Diğer çeşitler kimyasal madde salgılayabiliyor. Bütün Konyalıları işletmemize bekliyoruz.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum