Konya hastanelerinde randevu krizi yaşanıyor!

Konya hastanelerinde randevu krizi yaşanıyor!

Konya'da Şehir Hastanesi dışında birçok kamu hastanesinde ve Tıp Fakülteleri'nde ciddi bir randevu krizi yaşanıyor. Vatandaşa aylar sonrasına gün veriliyor. Hastalar, “Önceden hastanede kuyruk beklerdik, şimdi ise evde bekliyoruz” diyor

 

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden randevu almaya çalışan vatandaşlar, bazı bölümlerden randevu alamamaktan şikayetçi oluyor. Randevuların ileri tarihlere verilmesi veya sadece uzak bölgelerde açılmasına tepki gösteren vatandaşlar, sorunlarının ivedilikle çözülmesini talep ediyor. Konya'da bugünlerde sadece Şehir Hastanesi'ne kolay randevu alınabilinirken, diğer kamu hastaneleri ve Tıp Fakülteleri'ne erişim sağlayabilme hususunda vatandaşlar ciddi zorluklar yaşıyor.

AYLAR SONRASINA RANDEVU VERİLİYOR!

İstedikleri bölümlerden bir türlü randevu alamayan vatandaşlar bu durumdan dert yanıyor. Şikayetlerini sosyal medya platformlarından dile getiren vatandaşlar, bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirtiyor. Kimi polikliniklerde ise aylar sonrasına bile randevu oluşturulamıyor. Özellikle Çocuk Endokrinolojisi bölümünden randevu alabilmek işkenceye dönüyor.

ÖZEL HASTANELERE MAHKUM EDİLİYORLAR!

Özel hastaneye gitme imkânı olmayan vatandaşların ise “Randevu sarmalına” girdiği biliniyor. Konya'daki çoğu kamu hastanesinde randevu krizi yaşanıyor. Vatandaşa günler hatta haftalar sonrasına randevu veriliyor. Maddi durumu iyi olmayan ancak aciliyeti olan vatandaşlar, özel hastanelere mahkum ediliyor. Aynı bölümler için farklı özel hastanelerin hem muayene hem de tetkik ücreti farklı olabiliyor. İmkânı olmayan, kamu hastanelerinden aylar sonrasına randevu verilen ancak aciliyeti olan vatandaşlar, mecburi olarak özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Vatandaşın cebinden ciddi bir para çıkıyor.

HASTANE YAPMAKLA İŞ BİTMİYOR!

Konya'da randevu krizi yaşayan vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da etiketleyerek, yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Hakan Köroğlu isimli bir vatandaş, “Sayın Bakan, hastane yapmakla iş bitmiyor. Konya'da ne kadar hastane var ise randevu almaya çalıştım ama tüm hastaneler 15 gün sonrasına gün veriyor Kimseye hastane yaptık diye övünmeyin ya da hekim sayısını fazlalaştırın” dedi. Süleyman Telkesen isimli bir vatandaş da şunları söyledi: “Güzel Konya'ma da selamlar ama acille olacak iş değil. Artık hastane kapısında beklemiyoruz evde bekliyoruz. Safra kesesi ameliyatını acilde yapmıyorlar.. Herhangi bir sebeple randevu alayım deseniz, minimum 10 gün sonrasına randevu alıyorsun. Eğriye eğri, doğruya doğru!”

RANDEVU DAHİL SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da randevu dahil birçok sorunun çözüleceği mesajını vermişti. Yeni yürürlüğe giren ek ödeme yönetmeliğine dikkat çeken Bakan Koca, "Mesai sonrası çalışma da teşvik edilerek randevu dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda birçok sorunun çözüldüğünü birlikte göreceğiz" ifadesini kullanmıştı.

MESUT TURAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum