"Konya hak ettiği hizmeti alamadı"

"Konya hak ettiği hizmeti alamadı"

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra Konya’nın sahipsiz ve yetim kaldığını belirtti

Konya tarihinin en büyük yatırımı olan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde müjdesi verilen Konya Metrosu’nun ilk etabının 2018 yılında, tamamının da 2020 yılında bitirilmesi gerektiğini hatırlatan Ekici, “Genel Başkanımız 2016 yılında başbakanlıktan ayrıldıktan sonra 2019 yılına kadar Konya Metrosu projesinde maalesef hiçbir ilerleme olmamıştır. 2019 yılı Ağustos ayında iktidar partisinin il başkanı Konya Metrosu ile ilgili yaptığı bir açıklamada Konya Metrosu’nun yüksek maliyeti nedeniyle bütçe imkânlarının yeterli olmadığını ve ilerleyen dönemlerde bütçe imkânları yeterli olduğu zaman Konya Metrosu’nun yapılacağını belirtmişti. Yani kısa vadede Konya Metrosu’nun yapılamayacağını ifade etmişti. Ama bu açıklamadan 1 ay sonra 2019 Eylül ayında Konya Metrosu’nun ihalesinin yapılmasına karar verilmiştir. Acaba 1 ayda ne değişmişti de hükümet apar topar Konya Metrosu’nun ihalesini yapmaya karar vermişti. Bu bir ayda Konya ve Türkiye tarihi açısından önemli gelişmeler yaşandı. Genel Başkanımızı 2019 yılının Eylül ayında partiden ihraç ettiler. Genel başkanımız da yeni bir partiyle yola devam etme kararı aldı. Bunun üzerine ‘Konya’yı kaybetmeyelim’ düşüncesi ile apar topar Konya Metrosu’nun ihalesini yaptılar” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde 2019 yılında bitirilmesi öngörülen Konya Metrosu’nun ihalesinin 2019 yılında yapıldığını hatırlatan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “2020 yılındayız ve Konya Metrosu projesinde hala somut bir ilerleme görememekteyiz. Genel Başkanımız Gelecek Partisi’ni kurmasaydı Konya Metrosu sizce ne zaman yapılırdı? 2030 2050 ya da 2071’de mi? İşte metro yatırımının bu hikayesi bize Konya’mızın sahipsiz olduğunu açık bir şekilde göstermektedir” dedi.

KOP YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Konya’nın ve Türkiye’nin 100 yıllık rüyası olan Konya Ovası Projesi’nin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıktan ayrılmasının ardından yılan hikayesine döndüğünü belirten Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici bu konuda da şunları söyledi: “Projenin ilk aşaması olan ve çiftçilerimizin büyük umutlarla beklediği Göksu Nehri’nin suyu halen Konya Ovası’na getirilememiştir. Anlaşılan o ki Göksu Nehri’nin suyu denize akmaya devam edecek. Yeraltı sularının sürekli çekilmesi ve enerji maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle zor günler geçiren Konyalı çiftçilerimiz daha ne kadar suya hasret kalacaklar belli değil. Sayın Genel Başkanımız Başbakanlıktan ayrılmamış olsaydı bu büyük proje Konyamıza ve Türkiyemize kazandırılmış olacaktı.”

KONYA ÇEVRE YOLU NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Konya Çevre Yolu Projesi konusunda da görüşlerini açıklayan Ekici bu konuda da şunları söyledi: “Yine Genel Başkanımızın Başbakanlığı döneminde başlanan ve 2020 yılında bitirilmesi planlanan 122 km uzunluğundaki Konya Çevre Yolu Projesi de ağır aksak bir şekilde ilerlemektedir. Üç etaptan oluşan projenin sadece 22 km uzunluğundaki 1. etabı bitirilebilmiştir. 46 km uzunluğundaki 2. Etabında çalışmalara bu yıl başlanılmıştır. Projenin en zorlu ve maliyetli etabı olan 54 km uzunluğundaki 3. etabının henüz ihalesi yapılmamıştır. 2020 yılında bitmesi gereken Konya Çevre Yolu Projesinin ne zaman tamamlanacağı tam olarak belli değildir.

Burada bahsetmiş olduğum bu büyük projelerin dışında irili ufaklı birçok Konya projesi de sayın Genel Başkanımızın başbakanlık görevinden ayrılmasından sonra ihmal edilmiştir. Ayrıca Konya - Alanya Yolu sadece Konya için değil, İç Anadolu Bölgesi’ni, Akdeniz’e bağlaması nedeni ile bölge için de büyük önem taşımaktadır. Bu konuda da Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı bırakmasından sonra somut bir gelişme olmadı. Konya halkı Alanya yolu ile ilgili somut adımları beklemektedir”

GELECEK İLE KONYA KAZANACAK

Konya Halkı’nın mevcut iktidara verdiği büyükşehirler içerisindeki en yüksek oy desteğine karşılık olarak bu projelerin tamamlanması gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici sözlerini şöyle tamamladı: “Anlaşılan iktidar partisi tarafından Konyalı’nın oyları ve iradesi hep garanti görülmüş. Konya halkının kayıtsız ve şartsız desteğine rağmen iktidarın Konya yatırımlarına bu kadar duyarsız olması nasıl izah edilebilir? Artık şunu herkes iyi bilsin ki Konyalı hemşehrilerimizin oyu iktidar partisi için garanti değildir. Çünkü Konya’nın öz evladı, Gelecek Partisi’ni kurmuştur ve hemşehrilerinin oyuna, iradesine taliptir. Su bulunmuş, teyemmüm bozulmuştur. Konya’nın derdini Konyalıdan başkası da anlayamaz. Gelecek Partisi ile Konya her hal ve şartta kazanacaktır. Metro projesinde olduğu gibi kazanmaya da başlamıştır.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.