Konya Gazze için seferber oldu

Konya Gazze için seferber oldu

Deprem bölgesinde yaşanan acıyı dindirmek için canını dişine takan Konya halkı, bu sefer de Filistin için seferber oldu. Yardım dernekleri, “Konya, bu konularda çok hassas. Üzerine düşeni yapıyor” açıklamasında bulundu

İsrail, Filistin'e zulmünü her geçen gün artırıyor. Filistin'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.
Kanlı eylemlerin yanı sıra, Filistinliler açlık ve susuzluğa da mahkum edilmek isteniyor. Bölgenin en önemli ihtiyacının ise ilaç ve mama olduğu biliniyor. 6 Şubat depreminde 11 şehir için tüm kurum, kuruluş, dernek, vakıf ve vatandaşıyla seferber olan Konya, şimdi de Filistin halkı için seferber oldu. Konya'da birçok derneğe yardım akını oldu. Konyalılar, Filistin konusundaki hassasiyetini yaptığı yardımlarla bir kez daha gözler önüne serdi.

4-7.jpeg

KONYALI BAĞIŞÇILAR GAZZE KONUSUNDA ÇOK HASSAS

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, Gazze için bağış topladıklarını söyledi. Gazze'de Cansuyu'nun iki okulunun olduğunu ifade eden Tozan, bu okullardan birinde aşevi olduğunu, Gazzelilere yemek ve su dağıtımı yapıldığını aktardı. “Biz, sadece bugün değil, 18 yıldır Gazze'deyiz ve çalışıyoruz” diyen Tozan, “Çalışanlarımız var. Hizmetimiz orada aksamıyor. Refah Sınır Kapısı'ndan STK'ların yardım için girme imkanı olursa biz de bağışları ve malzemeleri oraya göndereceğiz. Şu an bölgenin en önemli ihtiyacı ilaç ve bebekler için mama” şeklinde konuştu. “Bağışları alıyoruz” diyen Tozan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazze için ciddi manada bağış geliyor. Konyalılar bu noktada gerçekten çok hassas. Sadece bugün değil, Konya önceden de nerede bir göz yaşı olduysa, o göz yaşını dindirmek için insanlığa uzanan el oldu. Bir ekmeği olan bile Konya'da yarısını getirip Gazze'ye bağışlıyor. Biz de onların emanetlerini yerine ulaştıracağız. Konyalılar, yardımı ve bağışı yeter ki ihmal etmesin. İnşallah bunu da el birliğiyle atlacağız. Gazze'de birçok aile yok oldu. Yetimimiz de çok. Onlara da uzanan el olacağız.”

adsiz.jpg

KONYALILAR GAZZE İÇİN BAĞIŞ KUYRUĞU OLUŞTURDU

İHH İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal ise İHH'nın bölgeye kesintisiz yardım yapan bir oluşum olduğunu söyledi. İHH'nın sadece bir hadise olunca ortaya çıkan bir yardım derneği olmadığını belirten Uysal, şunları kaydetti: “Biz, öngörüsü kuvvetli olan bir oluşumuz. 2014 yılında orada ofis açtık. 30 çalışanımız var. Gereken neyse yapıyoruz. 'Refah Sınır Kapısı kapalı. Niye para topluyorlar' diyenler var. Her dönemin böyle insanları olur. O insanlara prim vermemek gerekir. İnsanlar ölüyor, ortada büyük bir dram var. Allah'a çok şükür Konya, her konuda olduğu gibi Gazze, Kudüs, Filistin konusunda da üzerine düşeni yapıyor. Konya, Gazze konusunda çok hassas. Biz, ilk günden itibaren bağışları kabul etmeye başladık. Genel merkez üzerinden Konya olarak biz de bölgedeyiz. Konyalılar, Gazze'ye yardım için uzun bağış kuyrukları oluşturdular. Allah, herkesten razı olsun.”

4-3-hasan-huseyin-uysal-ihh.jpg

KONYA ŞEKER DE FİLİSTİN'E DESTEK OLACAK

Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu Konya Şeker'in de Filistin'e destek için kısa süre içinde örnek bir çalışmaya imza atacağı öğrenildi. Konya Şeker'in kota fazlası şekeri işleyerek, destek için Filistin'e göndereceği belirtildi. 6 Şubat depreminde 11 il için seferber olan, sürekli bölgeye yardım TIR'ı gönderen Konya Şeker, şimdi de Filistin için seferber olacak. Konya Şeker, yardımlarıyla Filistin'deki mazlum vatandaşlara uzanan şefkat eli olacak.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.