Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde kazanan birliktelik oldu

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde kazanan birliktelik oldu

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Konya’daki bütün medya kuruluşlarının temsil edildiği yönetim kadrosu ile Cemiyet’te kazanan birliktelik oldu

Konya Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Konya genelindeki tüm medya kuruluşlarının katılım sağladığı genel kurulda tek listeyle seçime gidildi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir’in yeniden Başkan seçilerek güven tazelediği genel kurulda yönetim kurulundaki birçok isim değişti.

2-2-1200x800.jpg

 

YAPILAN EN ÖNEMLİ HİZMET MESLEKTAŞLARIMIZIN EV SAHİBİ OLMASI

2018-2021 dönemine ait faaliyet raporu ve denetim raporunun okunup ibra edilmesinin ardından açık oylama şekliyle gerçekleştirilen seçimin sonunda selamlama konuşması yapan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, geride kalan 3 yıllık süreçte yapılan en önemli hizmetin TOKİ marifetiyle Konya’daki tüm gazetecilerin ev sahibi olmasına öncülük etmek olduğunu dile getirdi. Pandemi sürecinin zorluklarına rağmen Cemiyet’in meslektaşlarının çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket etme gayretinde olduğunu söyleyen Başkan Özdemir, “Bu kapsamda, çemiyetimiz üyesi gazetecilerin ev sahibi olabilmesi için bir önceki dönemde başlatmış olduğumuz çalışmalar bu dönemde meyvelerini vermiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum başta olmak üzere Konya milletvekillerimiz ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın da destekleriyle Ardıçlı bölgesinde TOKİ tarafından meslektaşlarımızın yararına 512 konuttan oluşan bir toplu konut projesi başlamıştır. Bu konuyla ilgili olarak yönetim kurulumuz yoğun tempo çalışarak, projenin olabilecek en hızlı ve en avantajlı şekliyle meslektaşlarımıza sunulmasını sağlamıştır. Gelinen süreçte TOKİ’den daire almak isteyen meslektaşlarımızın başvuruları alınmış, TOKİ tarafından gerekli incelemeler gerçekleştirilmiş, en nihayetinde Mayıs ayı içerisinde hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirilmiştir. Hayırlı olmasını diliyor, geride kalan 3 yıllık süreçte Cemiyet çatısı altında birlikte çalışma yürüttüğümüz tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

2-4-1197x800.jpeg

TEMSİL GÜCÜMÜZ DAHA YÜKSEK HALE GELDİ

Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak temelinde Konya’daki gazetecilerin hak ve menfaatlerini gözetmek olan her türlü oluşumu, atılan her türlü adımı desteklediklerini dile getiren Başkan Sefa Özdemir, “Bu anlamda bizim için önemli olan hususlardan biri de tüm Türkiye genelinde Konya’nın sektöründe güçlü bir şekilde temsil edilmesiydi. Bu doğrultuda kısa bir süre önce Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği seçiminde yeniden güven tazeleyen ve Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Üyesi olan Mustafa Arslan, Anadolu basınının güçlü bir sesi olarak bizi mutlu ediyor. Diğer yandan Divan Kurulu Başkanımız Adem Alemdar ve ben Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nda Birim Başkanlığı görevleri yürüterek yine Konya’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz” dedi.

BİRLİKTELİĞİN GÜCÜNE HER DAİM İNANIYORUZ

Geçmiş dönemlerde yaşanan küçük kırgınlıklar nedeniyle Konya Gazeteciler Cemiyeti’nden ayrılışların söz konusu olduğunu ancak bu dönemin en önemli özelliğinin yeniden toparlanarak birlikteliğin sağlandığı bir dönem olması olduğunu ifade eden Başkan Sefa Özdemir, “Bugün burada büyük bir birliktelik örneği sergiliyoruz. Konya’daki bütün basın kuruluşlarımızın biraraya geldiği bir yapıya tekrar kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve heyecanını da yaşıyoruz. Birlikte olmanın gücümüze daha çok güç katacağına inanıyor ve yeni dönemde de meslektaşlarımızın çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğimizi buradan tekrar beyan ediyorum. Yeni dönemin tüm Konya basını adına hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Kurul’un ardından belirlenen yeni yönetim hızlı bir şekilde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda Cemiyet’in yeni yönetimindeki görev dağılımı gerçekleştirildi.

2-3-1200x800.jpg

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimi şu şekilde:

BAŞKAN: Sefa Özdemir

YÖNETİM KURULU (ASİL)

Lokman Koyuncuoğlu, Yaşar Toy, Rasim Atalay, Emrullah Nergiz, Erhan Dargeçit, Halid Şen, Mehmet Yenikaynak, Muhammet Gümüş, Zekeriya Sağlık, Mustafa Uğurlu, Mevlüt Boyalı, Mehmet Esat Ergener.

DENETİM KURULU (ASİL)

A. Akif Solak, Hüseyin Toptaş, Yalçın Dinç.

ONUR KURULU

Uğur Özteke, Kenan Arvas, Kerem İşkan, Ahmet Tapu, Mehdi Demir, Mustafa Öztürk İşler, Atilla Memiş

İSTİŞARE KURULU

Recep Çınar, Ömer Sarıkulak, Dursun Seyis, İbrahim Büyükeken, Mustafa Akgöl, Hüseyin Altay, Ebru Mut, Rümeysa Meryem Züğül.

FEDERASYON ÜST KURUL DELEGELERİ

Sefa Özdemir, Mustafa Arslan, Sezai Ballı, Celalettin Boyalı, Mehmet Yaşa, Adem Alemdar, Lokman Koyuncuoğlu, Ahmet Baydar.

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum