Konya futbolu her ligde olmalı

Konya futbolu her ligde olmalı

Sarayönü Belediyespor’un yeni teknik direktörü Osman Durmuş hedeflerini Bölgesel Ligi ve Konya futbolu hakkındaki düşüncelerini Merhaba Gazetesi’ne anlattı. Durmuş, Sarayönü halkının 3. ligi istediğini söyledi

Sarayönü’nde beden eğitimi öğretmenliği yaptığı dönemde Sarayönüspor’u çalıştıran Osman Durmuş Niyazi Kart’a devrettiği takımı Kart’tan tekrar devraldı. Durmuş yeni sezon ve Konya futbolu ile ilgili görüşlerini Merhaba Gazetesi’ne anlattı

SARAYÖNÜ BENİM YAPTIĞIM TAKIMLA
BÖLGESEL AMATÖR LİGE YÜKSELDİ 
     

Bu benim Sarayönü’nde 2. dönemim çünkü 7 yıl öğretmenlik yaptım Sarayönü spor çalıştırdım 2003-2004 Niyazi Kart devraldı. On seneye yakın götürdü. Ancak  oranın altyapısıyla ilgili ilk ciddi çalışmaları ben yaptım. Niyazi benden aldığı takımla Sarayönüspor’u Süper amatöre kadar çıkardı. Daha sonra taşıma suyla bir şeyler yapılmaya çalışıldı.  Çok güzel işlerde çıktı 2 kez 3. Ligin kapısından döndü. Bu fırsatları değerlendiremediler. Akşehir’le başladı Niyazi. Şimdi yeni bir dönem açıyoruz Sarayönüspor’da inşallah hayırlı olur.  

ALTYAPIYA AYRI ÖNEM VERİYORUZ

Alt yapıya da eğilip ayrı bir önem vereceğiz. Alt yapıda da 2 hocamızı görevlendirdik. Ladikspor’u çalıştırmış Nihat Sarı ve Erkan İpekten hocalarımız altyapıyla ilgilenecek. Hemen her yaş gurubunda faaliyetlere katılacak.  Sayın başkanımız Alt yapıya çok önem veriyor ve tüm kategorilerde alt yapı takımlarımız olsun istiyor.

LİGİ İYİ TANIYORUM VE SEZON
SONU BİR HAZIRLIK YAPMIŞTIM


Bana Fatih Bağ yardımcı antrenörlük ve kaleci antrenörü olarak destek olacak.  Geçen sene Bölgesel Ligde Çumra’yı çalıştırdım ligi tanıyorum. Elimde bir listem var buna göre transfer çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca denemeye alacağımız oyuncular var.  Kamp olayını Sarayönü’nde gerçekleştireceğiz. Günü birlik gidip hazırlık maçları oynayacağımız şehirler var. Mesela Antalya. Antalya’ya gidip bir gece konaklayıp 2 hazırlık maçı oynayıp dönme imkanımız var. Orada 2 takımla oynayacağız. Gideceğiz oynayacağız bir takımla gece konaklayıp ertesi gün 2. Maçımız oynayıp döneceğiz. Sonra Ankara’ya gideceğiz. Aynı sistemi Ankara’da da yapacağız. Planımızda 6 maç var. 3 şehirde 6 karşılaşma oynayacağız. Bir de Nevşehir’e gidip aynı şekilde Nevşehir’de de 2 karşılaşma oynayıp hazırlık maçlarını tamamlayacağız.

MÜCADELE KOLAY OLMAYACAK,
AMA İYİ BİR TAKIMIMIZ OLACAK


Yaklaşık 50 gün gibi süremiz var. Yeni bir takım yapıyoruz. En iyi şekilde hazırlanarak süreyi iyi kullanarak iyi başlamak istiyoruz. daha çok Konya’daki genç oyuncular ve Konya dışından alacağımız tecrübeli oyuncuları kaynaştırarak iyi bir ekip oluşturmak istiyoruz. Eğer bu takım 3. Lige çıkarsa oyuncu yapısını da 3. Lige çıkaracak profesyonel sözleşme imzalayabilecek bir yapıda olacak.  Ciddi paralar harcayan rakiplerimiz var Ceyhan, Meski’yi bunlara örnek verebiliriz. Tabi bu takımlarla birlikte yatırım yapan bir çok takım var. Mücadelemiz kolay olamayacak ama iyi bir takımımız olacak.

KISIR ÇEKİŞMENİN EN
BÜYÜK NEDENİ OYUNCULAR


Kısır çekişmenin sebebi oyuncular. Şimdi aynı oyuncuları ben istiyorum Selçuklu istiyor Akşehir istiyor durum böyle olunca birbirimize rakip oluyoruz. Artı bu sene bende oynayan oyuncu gelecek sene başka bir Konya takımında oynuyor. Ve bu değişim sürekli devam ediyor.  Ve taşınan laflardan dolayı konuşulan olumsuzluklardan dolayı böyle bir çekişme oluyor. Ben geçen sezon Çumra’nın hocasıydım Niyazi Sarayönü’nün Cengiz Karapınar’ın hocasıydı. Ve ben bu iki hocayla da istişare içinde oldum. Her ne kadar rakibim de olsa bilgi alışverişi içerisinde oldum.

BİRBİRİNİ İTEN GÜÇLER OLMALIYIZ

Sonuçta Konya takımlarıyız Konya’yı temsil ediyoruz. Bunun bir çekişmeden çok birbirini iten güçler  olmalı. Şimdi Akşehir şampiyonluğa oynuyorsa ve benden  avantajlı durumda ise benim akşehirin rakiplerini yenmem lazım. Eğer Akşehir 3. Lige çıkarsa ben direk otomatikman ligde kalıyorum. Kendime ilk olarak bu avantajı  sağlıyorum. 2.’si  o artık yoluna profesyonel oyuncularla devam edecek. Onun oyuncularını ertesi sezon ben kullanabilirim. Ve böyle olunca ertesi sezonda bir takımın üst lige çıkmaması söz konusu bile olamaz.

KONYA’NIN HER LİGDE TAKIMI OLMALI

Benim şahsi fikrim Süpre Ligde bir takım olsun PTT’de bi takım olsun 2. Ligde bir takım olsun 3. Ligde 2 takım olsun. 5-6 tane profesyonel takım olsun. Şimdi bakıyorum Konya’da yetenekli futbolcular var. Örneğin Mustafa Sayan Ceyhan aldı. Profesyonel ligde oynar mı oynar. Ama bizim bir profesyonel takımımız yok. Mesela geçtiğimiz sezon Toroslar maçında rakipte 42 numaralı bir oyuncu vardı baya yetenekli. Maç sonunda çağırdım nerelisin oğlum sen dedim. Ereğliliyim hocam dedi. Niye Konya’da oynamıyorsun dedim. Bana talip olan olmadı teklif gelmedi hocam dedi. 3. Ligde oynayan bir çok Konyalı oyuncu var. Bizim 3. Ligde bir takımımız olsa bunların hepsi burada oynar. Ama biz ne yapıyoruz. Kendi evlatlarımız başka şehirlere verip kendimize rakip yapıyoruz.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.