Konya firmalarından  takdir edilecek hareket

Konya firmalarından takdir edilecek hareket

Geçinmenin iyice zorlaştığı bugünlerde Konya'da bazı firmalar, takdir edilecek bir uygulamaya imza attı. Çalışanlarını ekonomik sıkıntı altında ezdirmek istemeyen firmalar, maaşlara zam yapma kararı aldı  

Hayat pahalılığı arttı, insanların alım gücü düştü. Ay sonunu getirmekte zorluk yaşayan vatandaşlar kara kara düşünürken, her defasında aldıkları ücret ile geçinmenin zorluğundan dert yanıyor.  Konya'da bazı firmalar, çalışanları için ek zam kararı aldı. Çalışanlarını hayat pahalılığı ve geçim zorluğu altında ezdirmek istemeyen firmaların bu yaklaşımı, gerek çalışanları gerekse de kamuoyu tarafından takdir edildi.  Yumak Otomotiv Mamülleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Akınsoft ve AYD çalışanlarına zam yaptığını duyurdu. Yine birkaç firmanın da zam hazırlığında olduğu öğrenildi.

“ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ” DEYİP ZAM YAPILDI

Konya'da hizmet veren  Yumak Otomotiv Mamülleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, elemanlarına zor günlerden geçiyoruz diyerek maaşlarına bin TL zam yaptı. Şirket, çalışanlarına şöyle bir mesaj gönderdi: “Değerli Çalışanlarımız; dünyada ve Ülkemiz genelinde ekonomik anlamda zor bir dönemden geçmekteyiz.  Bu süreçte siz değerli çalışanlarımıza bir nebzede olsa destek olabilmek ve sizleri bu sürece yenik düşürmemek adına Yönetim kurulumuzun almış olduğu karara göre tüm personelimizin Haziran Ayı için hak etmiş olduğu maaşına ilave bin TL fazla yatırılacaktır. Ek olarak yıl sonuna kadar belirtilen bu maaş zammı hesaplarınıza yansıtılacaktır.  Ülke olarak bu zorlu dönemin en kısa sürede atlatılmasını temenni eder, Yönetim kurulumuzun vermiş olduğu bu anlamlı destekten dolayı kendilerine teşekkür ederim.”

site-gorsel-20200129-113207.png

AKINSOFT: EKONOMİK SIKINTILARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Konya'da çalışanlarına zam yapma kararı alan bir diğer firma ise Akınsoft oldu. Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, çalışanlarına şöyle bir mesaj gönderdi: “Akınsoft ailesi olarak iyi günde kötü günde hep birlikte anlayışı ile ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları birlikte aşmak ve çalışanlarımızın yaşam standartlarını muhafaza etmek amacıyla tüm yerleşkelerimizdeki çalışanlarımızın ücretlerinde Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere artışa gideceğimizi, çalışanlarımızın özlük haklarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takip etmeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Bu vesile ile emeklerinden dolayı tüm çalışanlarımıza teşekkür eder, hep birlikte güzel yarınlara ulaşacağımıza olan inancımı ifade ederek, tüm çalışanlarımıza başarılar dilerim.”

hd-insansi-r-192011oh.jpg

“BU ZORLU SÜREÇTEN BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ”

Konya'nın köklü firmalarından olan AYD de çalışanlarına zam yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde enflasyon yüksekliğinden dolayı zor bir dönemden geçtiğimiz hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu ekonomik durum hem firmamızı hem de çalışanlarımızı fazlasıyla etkilemektedir. Bu zorlu süreçten hep birlikte birbirimize destek olarak çıkacağımıza inancımız tamdır. Bu vesileyle AYD yönetimi olarak biz tüm çalışanlarımızın yanında olmak ve bu zor dönemde sizlere daha fazla destek verebilmek adına 2022 mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere iki yeni destek ücretini sizlere duyurmaktan mutluluk duymaktayız.”

ayd.jpg

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum