Konya dururken Venezüela’da  üretim yapmak akıl kârı değil

Konya dururken Venezüela’da üretim yapmak akıl kârı değil

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüela’da buğday üretimine başlayacaklarını anlattı. Kirişçi’nin bu kararı, tepkilere neden oldu

Konyalılar, “Konya dururken, Venezüela ne alaka” sorusunu sordu. Bakan Kirişçi, Türk tarımını desteklemek ve geliştirme yönünde somut adımlar ve çözüm önerileri yerine Venezüela'da buğday üretimi için anlaşma yapıldığını anlattı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle bu hafta Ankara’ya gelmiş, Anıtkabir’i ziyaret etmişti.

Kirişçi, “Venezuela Tarım Bakanı ve ardından Nikolas Maduro’nun kendisi de ‘bizim ülkemizde üretim yapın’ diye teklifte bulundu. ‘100 kilo buğday üretin 70’ini alın kendiniz dışarıda değerlendirin, 30'unu bize bırakın yeter’ dedi” ifadelerine yer verdi. Türkiye’deki sığınmacı sayısının 5 milyon kişiyi bulduğunu anımsatan Kirişçi, “Bu sığınanları da dikkate alarak ve refah seviyemiz yükseldikçe soframızdaki çeşitliliğin de arttığını hesaplara katarak bu toprağa çok ihtiyacımız var. Mera alanlarına çok ihtiyacımız var” dedi. Bakanlığın bu kararı, tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, “Koskoca Konya Ova’sı dururken, Venezüela’da tarım yapma kararı, akıl kârı değil. Başta Konya ovası olmak üzere Anadolu'nun dört tarafında  verimli arazilerimiz varken Venezuela'da buğday üretimi yapmak nasıl bir şey? Bir ara Sudan'da tarım için arazi kiralanmıştı, ne oldu o yatırım? Aklımızla alay mı ediyorsunuz? Kendi toprağımızda ekip dikmek bu kadar mı zor? Bizim Konya Ova’sı bütün dünyayı besler. Dünyanın öbür ucundaki Venezüela’da buğday yetiştirmeyi bırak. Hazır getirsen bile maliyeti kurtarmaz. Çocuğa bile anlatamazsınız bunu. Allah akıl fikir versin”  eleştirisinde bulundu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum