Konya denince akla gelen meşhur peynir sağlığa zararlı mı? Dikkat çeken açıklama

Konya denince akla gelen meşhur peynir sağlığa zararlı mı? Dikkat çeken açıklama

Konya bu peyniriyle biliniyor. Sofraların vazgeçilmezi olan peynirin sağlığa zararlı olup olmadığı merak ediliyor. İşte dikkat çeken açıklama...

Konya'nın tescilli küflü peyniri koyu yeşil rengiyle dikkati çekiyor. Peki, özellikle kış mevsiminde çok tüketilen ve doğal antibiyotik içerdiği ifade edilen bu peynir sağlığa faydalı mı zararlı mı?

YAYLALARDA 4 AY BEKLETİLDİKTEN SONRA OLGUNLAŞIYOR

Yeşil rengiyle dikkati çeken ve 'küflü' olarak bilinen Konya'nın tescilli peyniri... Doğal antibiyotik içerdiği gerekçesiyle özellikle kış aylarında tercih edilen peynirin yapım süreci Konya'nın yaylalarında başlıyor. İnek ve koyun sütü karıştırılıp serin ve kuru yerde 4 ay bekletiliyor. Peki, peynirin bu kadar yeşil olmasının sırrı nedir? Soğuk hava depolarında 4 ay bekletildikten sonra yeşil görüntüye kavuşuyor. İşin sırrıysa inek sütüne karıştırılan koyun sütünde. Koyun sütü daha asidik olduğu için kısa sürede mayalanıp peynirin rengini de değiştiriyor.

"ZARARLI DEĞİL, FAYDALI AMA ÇOK TÜKETMEYİN"

Peki, küflü peynirin zararı var mı? Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, "Değil zararlı olması, inanılmaz faydalı. Çok yararlı bir besindir ama çok tüketilmemeli. Yanlış yerlerde yanlış ısı ve nemde bekletilirse bize zararlı olabilecek hale gelebilir" dedi.

Merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum