“Konya demek insana hizmet demek”

“Konya demek insana hizmet demek”

Cumhurbaşkanlığı İnşaat Daire Başkanı Konyalı Dr. Serdar Kalaycı, “Konya demek, dürüstlük demek. Konya demek, insana hizmet demek. Konya demek, insanı ve insanlığı sevmek” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Bir dönem Meram'da belediye başkanlığı görevini yürüten, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı'nda göreve başlayan Dr. Serdar Kalaycı, Konyalı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

KONYA SEVGİSİ ÜNİVERSİTE DEĞİŞTİRTTİ

1989 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ni kazandığını, 1 yıl İzmir'de kaldığını daha sonra da Konya'yı çok sevdiği için Selçuk Üniversitesi'ne geçiş yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanlığı İnşaat Daire Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya'nın en çok furun kebabını ve etliekmeğini sevdiğini söyledi. 2014 yılının Ekim ayından bu yana Ankara'da görev yaptığını ifade eden Kalaycı, her hafta sonu Konya'ya geldiğini, Konya'da zaman geçirmekten çok keyif aldığını aktardı.

HER FIRSATTA VE PLATFORMDA KONYA'YI ANLATIYORUZ

Konyalı olmanın tarifini anlatan Kalaycı, daha sonra şunları kaydetti: “Konya dürüstlük demektir. Konya, insanı ve insanlığı sevmek demektir. Konya, Mevlana demektir. Mevlana'nın ilkelerini yaşamak demektir. Konya, vatandaşa hizmet etmektir. Zengin bir tarihe ve kültüre sahibiz. Bu kapsamda Konya'yı her fırsatta ve platformda anlatıyoruz. Meram Belediye Başkanlığım döneminde birçok belediye ile protokol imzalamıştık. Bugün yaptığım görev itibariyle de yurt içi ve yurt dışı birçok gezimiz oluyor. Gittiğimiz her yerde şehrimizin güzelliğini tanıtıyoruz. Konya, hoşgörü ve sevgi diyarıdır.”

DR. SERDAR KALAYCI KİMDİR?

30 Mayıs 1973 tarihinde Konya’da doğan Kalaycı, ilk ve ortaöğrenimini Konya’da tamamladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Kalaycı. 2004 yılına kadar aynı fakültede öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Su İşleri Daire Başkanlığı’na atanan Dr. Kalaycı aynı zamanda KOSKİ Genel Müdürlüğü Plan Proje Dairesi Başkanlığını yürüttü. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Meram Belediye Başkanlığı’na seçilen Kalaycı bir dönem başkan olarak görev yaptıktan sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanlığı İnşaat Daire Başkanlığı görevini yürüten Kalaycı; evli ve 2 çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.