Konya dahil 81 ildeki sağlık işçileri geriye dönük ödemeleri talep ediyor

Konya dahil 81 ildeki sağlık işçileri geriye dönük ödemeleri talep ediyor

Öz-Sağlık-İş Sendikası sağlık işçilerinin geriye dönük alacakları için tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak eylem gerçekleştirdi.

Eylemlerin Ankara ayağı ise Sağlık Bakanlığı önünde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eylemde konuşan Öz-Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, sağlık işçilerinin geriye dönük alacaklarının taksitle ödenmemesi için çağrıda bulunurken, birikmiş geriye dönük alacakların ödenmesini talep etti.

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz-Sağlık-İş Sendikası tarafından tüm Türkiye’de gerçekleştirilen eylemlerde, geriye dönük ödemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi için çağrıda bulunuldu. Eylemlerin Ankara ayağında konuşan Öz-Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, Öz Sağlık-İş Sendikası ile TÜHİS arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 46 gün geçtiğini ve sözleşmede yer alan işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmediğine vurgu yaptı.

“ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK”

Geçen 46 günde defalarca masaya oturduklarını ve çağrıda bulunduklarını ifade eden Karataş, ödemelerin bekletildiğini belirterek, “Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik, işçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediniz bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediniz bekledik. Bütçe Meclis’ten daha çıkmadı dediniz bekledik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.