Konya çiftçisi, Recep Konuk'un başkanlığa aday olmasını istiyor

Konya çiftçisi, Recep Konuk'un başkanlığa aday olmasını istiyor

Konya çiftçisi, sosyal medyada bir çalışma başlatarak, Pankobirlik eski Genel Başkanı Recep Konuk'un Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasını talep etti. KONPADER Başkanı Ahmet Bestil de “Her gün onlarca çiftçi bu konuda bizi arıyor” dedi

Yerel seçime 5 ay kaldı. Konya'da adaylık için birçok isim ön plana çıktı. En çok konuşulan isimlerden biri de Pankobirlik eski Genel Başkanı Recep Konuk oldu. Konya'da birçok çiftçi, Recep Konuk'u Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasını istiyor. Bu talebi son olarak dile getiren isim ise Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil oldu. Bestil, Recep Konuk'un saygın bir iş insanı olduğunu söyleyerek, tarımda ve sanayide tarih yazdığını ifade etti.

203558.jpg

YA BAĞIMSIZ YA DA BİR SİYASİ PARTİDEN ADAY OLSUN

Recep Konuk'un Konya'da her ilçeye ve beldeye hizmet götürdüğüne dikkat çeken Başkan Bestil, şunları dile getirdi: “Recep Konuk, bunu fazlasıyla hak ediyor. Çiftçi, Recep Konuk ile gurur duyuyor. Üreticilerimiz, gerek derneğimizi gerekse de şahsımı telefonla günlük olarak arıyor. Günde onlarca çiftçi bizleri arayarak, Recep Konuk'un aday olması talebini bize iletiyor. Konya çiftçisi, Recep Konuk'u 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde ya bağımsız ya da bir siyasi partiden Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istiyor. Biz de KONPADER olarak Recep Konuk Beyden randevu talep ederek, çiftçimizin bu isteğini kendisine ileteceğiz. Karar Recep Bey'in. Biz Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak köprü vazifemizi yerine getireceğiz.”

RECEP KONUK KİMDİR?

Recep Konuk, 1956 yılında Konya'nın Çumra ilçesinde doğdu. İlköğretimini, Türkmencamili Köyü İlkokulu, Çumra Cumhuriyet Ortaokulu ve ortaöğrenimini Çumra Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı (1980). Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu ve Şanlıurfa’da öğretmenliğe başladı. 1985 yılında öğretmenlikten ayrılarak ticaret hayatına atıldı. Konuk, Kazakistan Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosluğu görevini üstlendi. Pankobirlik, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker yönetim kurulu başkanlığı ve Çumra Belediye Başkanlığı yaptı. Konya Şekerspor'un onursal başkanlığı görevini yürüttü. 25. dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimde tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman 1.sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve 26. Dönem Karaman Milletvekili olarak seçildi. Orta derecede Fransızca bilen Recep Konuk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum