Konya Çevre Yolu Projesi'nde yeni gelişme! Son durum belli oldu

Konya Çevre Yolu Projesi'nde yeni gelişme! Son durum belli oldu

Konya Çevre Yolu’nda etüt ve proje danışmanlık hizmet alımı işi için 9 Ocak'ta ihale gerçekleştirildi. 2014 yılında çalışmaların başlatıldığı, '2020'de bitecek' denilen projede, 10 yıl geçmesine rağmen sadece ikinci etabın yarısı tamamlanabildi.

Konya'da metro projesi, yeni hâl projesi başta olmak üzere, birçok proje ya hayata geçirilemedi ya da söz verilen tarihte tamamlanamadı. Bu projelerden biri de çevre yolu oldu. 2011 yılında ihaleleri başlayan, 2014 yılında yapımına başlanan, “2020 yılında bitirilecek ve hizmete girecek” denilen Konya çevre yolu projesinde 10 yıl içinde sadece projenin ikinci etabının yarısı bitirilebildi. Çevre yolu projesinde 9 Ocak'ta bir gelişme yaşandı. İkinci etap için bir ihale daha yapıldı.

3-1.png

1. ETAP BİTTİ, 2. ETAPTA ÇALIŞMA VAR, EN ZORLUSU 3. ETAP

Konya Çevre yolu Projesi 3 etaptan oluşuyor. Proje, 122 kilometre uzunluğunda. Çevre Yolunun 1. etabı toplamda 22 kilometreden oluşuyor. Projenin ilk etabı 2020 yılında tamamlandı ve trafiğe açıldı. Projenin ikinci etabı ise 46 kilometreden oluşuyor. 2. etap, Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Afyon yolları arası bağlantıyı sağlayacak. 2. etabın 21 kilometreden fazlası bitirildi. Bir aksilik çıkmaması durumunda 2. etabın da bu yılın sonunda tamamlanacağı ve trafiğe açılacağı bizzat belirtildi. Konya çevre yolu projesinin en zor kısmı ise 3. etap olarak biliniyor. 3. etap, 54 kilometreden oluşuyor. 3. etabın maliyeti, diğer etaplara göre çok daha yüksek. Ayrıca 1’inci ve 2’inci etaplarda, proje bedeli 1 milyar 568 milyon 52 bin 761 lira olarak belirlenmişti. Günümüz ekonomik şartları göz önüne alındığında ilk iki etaba göre 3. etabın maliyeti çok daha yüksek olacak.

4.webp

'2020'DE BİTECEK' DENİLMİŞTİ 4 YIL GEÇTİ, İKİNCİ ETAP BİTİRİLEMEDİ!

Konya çevre yolu projesi için ilk adım 2011 yılında atıldı ve ihaleye çıkıldı. Çevre yolunun yapımına 2014'te başlandı. Proje, ekonomik şartlardan ötürü yavaş ilerliyor. Bitmeyen proje, Konyalılar için espri konusu da oldu. Evlenen bazı çiftler, arabanın arkasına “Aşkımız, bitmeyen Konya Çevre Yolu gibi olsun” yazısını astı. Yıllardır gerekliliği konuşulan ve defalarca bitirileceği yönünde açıklamalarda bulunulan Konya çevre yolu projesi yılan hikayesine döndü. Konya çevre yolunun şehir için hayati bir proje olduğu, tamamının bitmesi durumunda şehirde trafik yükünün ciddi şekilde azalacağı söyleniyor. 2014 yılında yapımına başlanan Konya çevre yolu projesi için “2020 yılında bitecek” denilmişti. Çevre yolu projesinde 10 yıldır çalışmalar yürütülüyor.

İKİNCİ KISMIN TAMAMI 2024'TE BİTECEK, TRAFİĞE AÇILACAK SÖZÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da devam eden 12 ayrı karayolu projesinin toplam bedelinin 16,5 milyar lira olduğunu belirterek, bu projeler arasında yer alan Konya çevre yolu ile ilgili de yakın zamanda bir değerlendirmede bulunmuştu. Bakan Uraloğlu, Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasındaki bağlantıyı sağlayan 22 kilometrelik çevre yolu projesinin 1. Kısmını 2020 yılında trafiğe açtıklarını hatırlatmıştı. Uraloğlu, ayrıca şunları belirtmişti: “122 kilometrelik Konya Çevre Yolu'nu 2x3 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında, 3 kısım halinde projelendirdik. Çalışmaları devam eden 46 kilometrelik 2. Kısım Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Afyon yolları arası bağlantıyı sağlayacak. Bugüne kadar 21 kilometrelik Ankara Yolu Köprülü Kavşağı'nı ve Aksaray Yolu Köprülü Kavşağı'nı tamamladık. Bu yıl içinde 8 kilometrelik kesimin yanı sıra 2 adet tek köprünün tamamlanmasını hedefliyoruz. 2024 yılı sonuna kadar da 2. kısmın tamamını bitirerek trafiğe açmayı planlıyoruz. 54 kilometrelik 3. Kısmın çalışmalarına da yatırım programına alındıktan sonra başlayacağız."

İŞTE KONYA ÇEVRE YOLUNUN İHALE GEÇMİŞİ

Konya Çevre yolu tanzimi için 29 Nisan 2011 yılında ihaleye çıkılmıştı. Konya çevre yolu 1.kısım kamulaştırma planı üretimi danışmanlık hizmet alımı işi için de 15 Kasım 2011 yılında ihale yapıldı. Yine aynı gün Konya çevre yolu 2.kısım ve 3. kısım kamulaştırma planı üretimi danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi gerçekleştirildi. Konya çevre yolu 41,5 kilometrelik yol için 26 Aralık 2013 yılında etüt ve proje danışmanlık hizmetleri için ihaleye çıkıldı ancak ihale iptal edildi.

7 Mart 2014 yılında Konya çevre yolu etüt proje danışmanlık hizmetleri için yine ihaleye çıkıldı. Konya çevre yolunun belirli bir kilometresinde toprak işleri, köprü, sanat yapıları ve bitümlü sıcak karışım kaplama yapılması için 31 Mart 2014 senesinde bir ihale daha yapıldı. Konya çevre yolunun belli bölümünde yol yapımı sebebiyle çalışmalara engel olan elektrik direklerinin deplase yapılması için 24 Ağustos 2016 yılında bir ihale yapıldı. Konya çevre yolu (79+151 - 79+529 Arası) "Viyadük - 6" revize uygulama projesi için bir ihale de 17 Ekim 2016'da ihale gerçekleştirildi. Konya çevre yolunun 26+900 - 49+000 kilometresinin kesiminin ikmal inşaatı yapım işi için 5 Nisan 2017'de, Konya çevre yolu Meram viyadüğü özel köprü projesi hazırlanması danışmanlık hizmetleri alım işi için de 12 Nisan 2017'de ihale yapıldı. Konya çevre yolu (KOP) belli alanının kesiminin yapım işi için 22 Ağustos 2017'de bir ihale daha gerçekleştirildi. Konya çevre yolunun Karaman Ayr-Ereğli Ayr arası kesiminde yol gövdesinin yeraltı suyu etkisinden korunması için drenaj kanallarının açılması ve muhtelif sanat yapıları yapılması için 26 Aralık 2019'da ihale yapıldı. Konya çevre yolu, Çumra Kavşağı ve Bölge Müdürlüğü dahilindeki muhtelif yollarda peyzaj işleri yapımı ve bakım hizmetlerinin yapılması için 21 Eylül 2020 yılında da ihale gerçekleştirildi. Çevre yolu projesi için 2022 yılında 2 ihale yapıldı. 2023 yılında da proje ile ilgili 2 ihale gerçekleştirildi. Son olarak Konya çevre yolu etüt ve proje danışmanlık hizmet alımı işi için 9 Ocak 2024 yılında bir ihale gerçekleştirildi. İhale şu an değerlendirme aşamasında.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum