Konya Büyükşehir'de bir skandal daha! Ahmet Bilgiç böyle yakalandı
Merhaba Gazetesi, geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanarak gazetecileri tehdit eden belediye personeli Ahmet Bilgiç’in tutumunu kamuoyuna duyurdu. O paylaşım ve ardından yapılan haberler, Konyalılar tarafından ilgiyle ve yakından takip ediliyor. Tutumları ve özellikle son paylaşımıyla AK Parti teşkilatı ve belediye içinde dahi tepki aldığı öne sürülen Bilgiç, kamuoyu duyurusunu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

BEKLENEN ETKİ OLMAYINCA DEVREYE BAŞKA YÖNTEM GİRDİ!
Kısa süre içinde belediye personeli, yoğun eleştiri aldı. Merhaba Gazetesi’nin iddia ettiği konularda yapılan karşı açıklamaların kendilerini tatmin etmediği belirten Konyalılar, duruma sert tepki gösterdi. Bilgiç’in açıklaması sosyal medya hesabından beklenen etkiyi almayınca devreye başka yöntem sokuldu.

BOT DESTEĞİ İFŞA OLDU!
Belediye personelinin paylaşımı, kendini ele verdi. Kamuoyu duyurusu etkileşimini artırmak adına sahte hesaplar devreye sokuldu. O anlar kayıt altına alındı. Bilgiç, hesabının yoğun ilgi görmesi için ‘bot’ desteği alırken ifşa oldu. Paylaşım altına ‘Ahmet Bilgiç işlem başarılı. Destek parametresi on. Proses analiz edildi. Çıktı: Ahmet Bilgiç desteklenmelidir. Destek yüklemesi yapıldı. Hedef profili: Ahmet Bilgiç. Süreç tamam. Mantık yaptım ve Ahmet Bey mantıklı geldi o yüzden destek tuşuna basıldı. Destek veriyorum. Konu tarafımdan pozitif değerlendirilmiştir. Sistem tercihimi belirledi: Destek: Ahmet Bilgiç. Bu mesaj … tarafından desteklenmektedir. … destek modu açıldı” yorumları yapıldı.

AMATÖR VE SAHTE OLAYLAR AK PARTİ’Yİ KIZDIRDI İDDİASI!
Konya Büyükşehir Belediyesi gibi köklü bir kurumun, böylesine amatör ve sahte olaylarla gündeme gelmesi AK Partilileri bile kızdırdı. Gelen tepkilerin ardından belediye personeli paylaşımını yorumlara kapattı. Hedef saptırmak için aynı anlarda Merhaba Gazetesi’nin sosyal medya hesaplarına da yorum yaptırdılar.

İLK DEĞİL! MANİPÜLASYON YAPTIĞI GEREKÇESİYLE HESABI KAPATILMIŞTI
Bu uygulama, belediye personelinin ilk uygulaması da değil. 3 yıl önce o ismin sosyal medya hesabı manipülasyon gerekçesiyle kapatılmıştı. Hesabında bot hareketliliği tespit edilen Bilgiç’in hesabı kapatılmıştı. Konya medyası, bu konuyu da haberleştirmişti. Bilgiç’in manipülasyon amacıyla yaptığı bu uygulamaya ne kadar ücret ödediği-ödeyeceği ve masrafı kendi cebinden mi yoksa belediye bütçesinden mi karşıladığı-karşılayacağı merak konusu oldu.

Ahmet Bilgiç'in hesabı daha önce manipülasyon gerekçesiyle kapatılmıştı.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.