Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bal üreticilerine 2 milyon lira destek

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bal üreticilerine 2 milyon lira destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde modern arıcılığın geliştirilmesi amacıyla arı ve bal üreticilerine 2 milyon lira değerinde yüzde 50 hibeli ekipman ve donanım desteğinde bulundu.

Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen hibe töreninde, bazı arıcılara bal süzme makinası teslim eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarım ve hayvancılıkla uğraşan, memleket için üreten çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu yıl 447 vatandaşa, yüzde 50 hibe destekli 2 milyon liralık katkı yaptıklarını ifade eden Altay, "Amacımız, üretimle uğraşan, memleketimizin gıda ihtiyacını gidermek için çalışan vatandaşlarımızın gelirini yükseltmek. Onlara modern arıcılık ekipmanları vermeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle bal sıkma makinalarını veriyoruz. Güneş enerji paneli başta olmak üzere mayıs ayından itibaren hibe desteklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Altay, Konya Arı Üreticiler Birliği'ne de teşekkür ederek, iş birliği içerisinde süreci yürüttüklerini anlattı.

Konya Arı Üreticileri Birliği Başkanı Veyis Önder de üreticiye sağlamış olduğu destekten Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, tarıma yapılan yatırımın çok fazla getiri sağladığını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, arıcılığın geliştirilmesi projesi kapsamında daha önce 422 üreticiye 2110 çift katlı organik arılı kovan, 271 üreticiye 8130 polen tuzaklı plastik arı kovan altlığı desteklemesi yapmıştı.

Ayrıca, lavanta balının üretiminin artırılması için de Güneysınır ilçesinde 687 bin metrekarelik alanda 1,2 milyon lavanta ile bal ormanı oluşturulmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.