Konya bu pankartı konuşuyor: Dikkat çeken detay

Konya bu pankartı konuşuyor: Dikkat çeken detay

Konya'da şehrin farklı noktalarına asılan posterler vatandaşın ilgisini çekti.

İsrail'e karşı mücadele veren Hamas'ın silahlı kolu olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde'nin posteri, Konya'da farklı noktalara asıldı. Araç trafiğinin yoğun olduğu yerlere ayrıca “Ey Müslüman, direnişe destek ol” yazıları yerleştirildi.

f-xflnsxcaa-vbl.jpg

İsrail, Filistin'e yönelik zulmünü artırarak devam ettiriyor. İslam ülkelerinin bu insanlık dışı davranışa sessiz kalması ise tepkilere neden oluyor. Türkiye'de İsrail'e en yüksek sesle tepki gösteren şehir ise Konya oldu. Çeşitli yürüyüşler düzenlendi, saldırıların şiddetlendiği anlarda açıklamalar yapıldı. Şehirde ayrıca İsrail menşeli ürünlere büyük bir boykot başlatıldı. Okullarda, belediyelerin işletmelerinde İsrail menşeli ve İsrail'e destek veren ülkelerin ürünlerinin satışı yasaklandı. Bazı işletmelerin önünde protestolar yapıldı.

f-w84i2weaaflyq.jpg

Tüm bunlar olurken, şehrin farklı noktalarına çeşitli yazılar da yazıldı. Konya'da önceki gece genç bir grup tarafından da trafik akışının yoğun olduğu yerlere posterler ve yazılar asıldı. Konya'da İsrail'e karşı mücadele veren Hamas'ın silahlı kolu olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde'nin posteri dalgalandırıldı. Posterde “Ebu Ubeyde, Müslümanların gururudur” yazısı yer aldı. Ayrıca “Ey Müslüman, direnişe destek ol. Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır. Nehirden denize özgür Filistin” yazıları asıldı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum