İbrahim Karabacak

İbrahim Karabacak

Konya Boksunun unutulmazlarından: Hasan Oğuz

Konya Boksunun unutulmazlarından: Hasan Oğuz

Konyamızın yetiştirdiği önemli spor insanlarından, geçmiş dönem Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi, Milli boksör Hasan Oğuz, 1955 yılında Konya’da doğdu.

1970’li yıllarda, Konya’da boksun önemli ismi Ali Kılıçoğlu’nun teşvikiyle önce Yolspor’da daha sonra da antrenör Hakkı Akman nezaretinde ki Konyaspor boks takımında siyah-beyaz formayı giymeye başladı. Hasan Oğuz 1973 yılında Konya’da yapılan Türkiye Boks Şampiyonasında, 63,5 kiloda şampiyonluğunu ilan ederken yine aynı yıl Sofya’da Stranca Uluslararası Boks Şampiyonasında final oynayan tek Türk unvanını aldı. 1976 yılında Türkiye’nin en döğüşken boksörü seçilirken, Ankara’da verilen şildini şeref misafiri dönemin ünlü sinema oyuncusu Filiz Akın’dan aldı. 1977 yılına kadar 60 kiloda 3 kez Türkiye şampiyonu, 2 kez de Türkiye ikincisi oldu. 6 yıl Milli Takım formasını sürekli giyen Oğuz, 1981 yılında faal sporculuk yaşamına ve 1982’de Recep Tatar’la jubile maçı sonrasında boksta son noktayı koydu.

Hasan Oğuz, çalıştığı Konya Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlığı görevinin yanı sıra 17 yıl aralıksız Konya Büyükşehir Belediyespor’un kulüp başkanlığını yaptı. Başkanlığı döneminde farklı spor branşlarında; ilimizde, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarının yetişmesine vesile oldu. Türkiye Boks ve Kick-Boks Federasyonlarının çeşitli kurullarında yıllarca hizmet etti ve Konya il temsilciliği görevlerinde bulundu.

Oğuz, 2006 yılında çalıştığı kurumdan emekli olmasına rağmen spor yöneticiliğinden kopmadı. Geçmişte Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda yıllarca başkan vekilliği yaparken, farklı sivil toplum kuruluşlarında da halen gönüllü yöneticilik görevlerini sürdürüyor. Amatör spor ailemiz içinde; Hasan ağabey, beyefendi ve vakur duruşu ile büyük küçük herkesin sevgisini ve saygısını kazanırken, sporda centilmenlik ve sağduyudan kopmadı, çizgisini daima aynı seviyede tuttu. Ülke ve ilimiz sporu ve gençliği adına teşekkürlerle, nice huzurlu ve sağlıklı uzun ömürler dileriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Karabacak Arşivi
SON YAZILAR