Konya bizim ikinci evimiz

Konya bizim ikinci evimiz

Tümosan Konyaspor’un teknik direktörlük konusunda gündeme aldığı Aykut Kocaman “Konya bizim ikinci evimiz” dedi.

Tümosan Konyaspor’da Hakan Keleş ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışı başladı. Yeşil-beyazlı taraftarlar Konyaspor’un efsane teknik direktörü Aykut Kocaman’ın yeniden takımın başına geçmesini isterken yönetim de ilk olarak Kocaman ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Aykut Kocaman'ı takımın başına getirmeyi hedefleyen Konyaspor yönetimi uzun soluklu bir projeye de imza atmak istiyor. Konyaspor başkanı Ömer Korkmaz ile tarihi başarıların alındığı dönemde çalışan Kocaman’ın düşünmek için süre istediği belirtildi.

Aykut Kocaman geçtiğimiz yıllarda üç farklı dönemde Konyaspor'u çalıştırdı.

Tecrübeli teknik adamın döneminde Konyaspor, 177 resmi maçta 69 galibiyet, 52 beraberlik ve 56 mağlubiyet aldı.Konyaspor tarihine adını altın harflerle yazdıran, Avrupa Kupaları, Türkiye Kupası gibi Yeşil-Beyazlı camia için çok önemli başarılar kazandıran 100 Yıllık Çınar’ın ‘Kocaman Efsanesi’ olan Teknik Direktör Aykut Kocaman Merhaba Gazetesi’nin Konyaspor’un 100. yılı için özel olarak çakardığı Merhaba Şehir Dergisi’ne verdiği röportajda Konya’nın ikinci evi olduğunu söylemişti

2223508-810x458-002.jpg

Aykut Kocaman’ın Merhaba Şehir Dergisi Konyaspor 100. Yıl Özel Sayısına verdiği röportaj şu şekilde:

**Konyaspor tarihine adınızı altın harflerle yazdırdınız. Önemli bir isimsiniz. Hayatınızın neresinde?

KONYA BİZİM İKİNCİ EVİMİZ

Konyaspor için hemen her yerde şu ifadeyi kullandık. Konya bizim ikinci evimiz, Konyaspor bizim ikinci adresimiz. Gerçekten de çalıştığımız üç dönemde de unutulmaz anılar, paylaşımlar ve tam anlamıyla bir aile ortamı vardı. Aklımızda kalanlar bunlar. Konya şehri bize kucak açtı. Biz derken ben ve ekibimden bahsediyorum. Ve biz de elimizden gelenin en iyisini vermeye çalıştık. Konya kadim bir şehir. Uygarlıkların buluştuğu bir şehir. Tarihten gelen bir dokusu var, yapısı var. Aynı zamanda bir futbol şehri. Şehrin büyüklüğünün futbolun hem kendisine hem futbol ekonomisine ve
sosyal hayatına yansıması için de gayret gösterdik.Sadece maç kazanmak, puan toplamanın ötesinde böyle bir misyonumuz da oldu. Konya şehrinin büyüklüğüne layık bir futbol organizasyonu kurmak içindi bütün çabalar. Konyaspor hayatımızın neresinde diye sorarsanız; her zaman maçlarını, başarılarını, Konyaspor'daki gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Yani mümkün olduğu ölçüde Konyaspor'un maçlarını Konyaspor'a ilişkin haberleri, gelişmeleri takip ediyorum. Çok sık özellikle sosyal medya üzerinden taraftardan, Konyaspor sevdalarından mesajlar geliyor. Onları yanıtlamaya çalışıyorum. Bir kader birliği yaptık. Hem iyi günde hem kötü günde kader birliği yaptık.

20181118-2-33486280-39127432.jpg** Konyaspor üzerinde büyük etkiler bıraktınız. Futbolunda yönetim anlayışında hala Aykut Kocaman esintilerini hissetmek mümkün. Bununla ilgili neler söylersiniz?

KONYASPOR’A BİR FUTBOL PROJESİNİN ÖTESİNDE YAKLAŞTIK

Söylediğim gibi biz Konyaspor'a bir futbol projesi olmasının ötesinde yaklaştık. Tarihiyle, büyüklüğüyle, hem ekonomik, hem sosyal yapısıyla Türkiye'nin özel şehirlerinden birisi Konya. Bu özelliklerin futbola da yansımasını arzu ettik. Futbola dair çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürdük. Özellikle ekonomik anlamda tüm kulüplerin çok büyük sorunu olan borçlanma konusunda ciddi hamleler yaptık. Konyaspor'a kazandırdığımız oyuncular o dönemki başarılarda büyük katkı sağladılar. Bu yılki takımın içinde de o dönemden oyuncularımız var. Ve bunların bazıları işte Riad Bajic başta olmak üzere neredeyse geldiğinin on katı bir fiyatla İtalya'ya transfer oldu. Biliyorsunuz kulüp tarihinin en fazla bonservis geliri elde edildi. Yine
o dönem buna benzer transfer çalışmalarından, Vukovic ve Barry Douglas’tan bu tarz gelirler elde edildi. Takım içindeki maaş dengelerinin, sözleşme yapılarının da mümkün olduğu kadar uluslararası standartlarda, Finansal Fair Play’e uygun olmasına özellikle dikkat ettik. Hem lig üçüncülüğünün hem de kupa şampiyonluğunun geldiği dönemde de takım içi dengelerin çok doğru organize edildiğini söyleyebilirim. Son gelişimizde de yeniden o yapıyı düzenlemek için büyük çaba sarf sarf ettik. Bu işin ekonomik boyutu. Kulüpler için hayati önem taşıyan ekonomik boyutu. Futbol anlamında ise; bir futbol anlayışının olması için gayret ettik Konyaspor'da. Ve yine Konyaspor'un oyuncu grubuyla beraber bir antrenör takımı olması içindi tüm çabalar. Bunu da büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Hem ikinci dönemdeki rekor puanla bitirilen o üçüncülük sezonunda hem de Türkiye Kupası'nı aldığımız dönemde, bireysel özelliklerin zaman zaman öne çıktığı ama sonunda son sözü takımın söylediği bir futbol anlayışına doğru evrildik. Biz ayrılırken kulüp ekpnomisi borçlar, gelirler anlamında dengelenmişti. Borçsuz bir kulüp bıraktık geride. Hatta artıya geçilmişti.

dst0hcjw0aali-3.jpg

**Sizinle birlikte büyük başarılar yaşayan Konyaspor 100. yaşını kutlayacak ve sezonu başarılı bir şekilde tamamlayarak 3. kez Avrupa şansı yakaladı. Bununla ilgili ve İlhan Palut ile ilgili neler söylersiniz.

KONYASPOR’A AVRUPA’DA YÜREKTEN BAŞARILAR DİLİYORUM

Öncelikle İlhan Palut Hoca ve ekibini gönülden kutluyorum. Çok önemli ve özel bir başarıyı bütün sezonda aynı seviyede devam ettirerek, hatta zirveyi de zorlayarak getirdiler. Lig üçüncülüğü ve Avrupa vizesini aldılar. Tekrar kutluyorum. Avrupa sahnesinde yer almak önemlidir. Bu kulübün DNA’sına yavaş yavaş işliyor. Yürekten başarılar diliyorum. Tüm maçları büyük bir heyecanla, büyük bir ilgiyle takip edeceğim. Konyaspor'un Avrupa başarılarını heyecanla bekliyoruz. Yüzüncü yılın kutlanmasıyla birlikte yine bir Avrupa'da temsil olması da ayrıca gurur duyacak bir konu. Bu sezon şunları gördük. İlhan Hoca ile bir antrenör takımı ortaya çıkması, oyunculardan büyük ölçüde katkı alınması, futbolcuları hedef için ikna etme... Tecrübeli oyuncular, yeni eklenen oyuncu grubu ve bunun futbol şehri olan Konya'nın o kendine özgü havasıyla birleşmesiyle harika bir sezon geçirdiler.

whatsapp-image-2024-01-11-at-10-51-42.jpeg

AHMET ÇALIK’IN VEFATI HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI

Ahmet Çalık kardeşimizin vefatı hepimizi derinden yaraladı. İçimiz parçalandı.
Onun isminin verildiği bir sezonda Konyaspor'un bu başarıyı elde etmesi, aynı zamanda sevgili Ahmet'e olan bir ve bir bağlılık, bir gönül borcu oldu. Bu anlamda da çok önemlidir bu yılki başarı. Yeniden tüm ailesine ve sevenlerine Konyaspor camiasına, Türk futboluna başsağlığı diliyorum.

**Herkes sizi ciddi olarak görür ve tanır. Konyaspor’da çalıştığınız dönemlerden aklınıza gelip de sizi gülümseten olay ya da olaylar var mı?

CİDDİYET TAMAMEN İŞİMİZLE ALAKALI
Ciddiyet, disiplin tamamen işimizle ilgili olan. Yoksa sosyal hayatımda çok daha neşeli olduğumu söyleyebilirim ki bunu beni yakından tanıyanlar bilir. Zaman zaman bizlerle birlikte olan taraftar dostlarla da çok neşeli, mutlu paylaşımlarımız oldu.

KONYASPOR TARAFTARININ BENDEKİ YERİ AYRI

Sözü gelmişken tüm Konyaspor taraftarına ve özellikle ilk günden itibaren yalnız bırakmayan,bizim sürekli arkamızda olan ve özellikle tavırlarıyla, tezahüratlarıyla bizleri mahcup eden ve iyi ki buradasın hissin sürekli yaşatan taraftarlara ve özellikle Nalçacılar grubuna yine gönülden teşekkür ediyorum. İkinci dönemde Fenerbahçe'ye giderkenki veda töreni için yapılan organizasyon herhalde Türk futbol tarihinde bir ilktir. Bir hocayı ve ekibini bu şekilde uğurlamak. Bizim hayatımızda unutulmayan günlerden birisi olacak. Hayatımız boyunca unutamayacağımız güzellikte oldu. Aynı grubun ve aynı taraftarın üçüncü dönemde de yeniden dönüşümüzde hava alanına binlerce kişi gelmeleri, kadınlar, çocuklar, gençler tüm Konyaspor camiasının oraya koşması ve sonraki maçlardaki ortaya çıkan tablo da bizi çok mutlu etti. Onun dışında bizim antrenmanlarımızda, kamplarda sayısız anı var. Hep bir aile gibi olduk. Ikinci dönemde kurduğumuz takım uzun süre devam etti. Üçüncü kez geldiğimizde bu oyuncular adeta bizi bir aile üyelerinin birbirine yıllar sonra kavuşması gibi karşıladılar. Antrenmana daha erken geldiler. Hepsi koşarcasına odama geldi, sarıldık, hasret giderdik. Tüm bu dönemlerde görev yapan yöneticilerle de gayet mutlu, neşeli, futbol üzerine hayat üzerine yaptığımız sohbetler var. Bunlar unutulmaz bizler için.

Konyaspor’da profesyonel bir çalışma ortamında bir yandan da çok samimi, sevgi dolu bir gönül birlikteliği yaşadık. Bu anlamda neredeyse cumhuriyetimizle de yaşıt olan Konyaspor'a nice yüz yıllar diliyorum. Her şey istedikleri gibi olsun. Biz de her zaman başarılarını, mutluluklarını hem takip etmeye hem de paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum