Konya Basını, Ankara’da

Konya Basını, Ankara’da
Konyalı gazeteciler, Ankarada Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya ve BYEGM Salih Melek'i ziyaret ederek, sorunları aktardı
Konyalı gazeteciler Konya Gazeteciler Cemiyeti organizasyonuyla Ankara’da ziyaretlerde bulundu. Heyet Ankara'da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili İlhan Yerlikaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüştü. Ziyaretlerde gazetecilerin sorunları ve projeler hakkında bir dosya sunan heyet yapılacaklar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
BYEGM ZİYARETİ
Konya Gazeteciler Cemiyeti organizasyonunda düzenlenen Ankara çıkartmasında ilk olarak Basın Yayın Enformasyon(BYEGM) Genel Müdür Vekili Salih Melek ziyaret edildi. Ziyarette BYEGM Müdür vekili Salih Melek ile genel müdürlük binasında yapımına başlanan medya takip sistemi hakkında bilgi alınıldı. Medya takip sistemi ve çalışmaların işleyişini anlatan Genel Müdür Vekili Salih Melek, BYEGM'nin yerli ve yabancı yayın organların sürekli takip ederek devlet birimlerini enforme ettiğini söyledi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de Genel Müdür vekili Salih Melek'e ziyaretin anısına mesnevi ve Konya'nın tarihi mekanlarının anlatıldığı yayın seti hediye etti.
ÇİÇEK SORUNLARI DİNLEDİ
Konyalı heyet BYEGM ziyaretinin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i TBMM bulunan makamında ziyaret etti. Burada ilk olarak konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Anadolu'da yayın yapan kuruluşların zor şartlarda yayın hayatlarını sürdürdüklerine dikkat çekti. Özdemir, Basın İlan Yasası’yla ilgili yapılması planlanan değişikliklerin yol açabileceği sorunlara dikkat çekti. Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ziyarette söz alan Mustafa Arslan da, yerel basının kamu görevini yaptığını vurguladı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, “Taleplerimizin çözümü noktasında daha büyük organizasyonların olması çözümü noktasında büyük önem taşıyacaktır. Devlet artık yatırım çalışmaları arasında daha çok alt yapı kurulması alanında yer alıyor. Diğer çalışmaların özel sektör elinden yapılması politikası güdüyoruz. Konya yatırımları noktasında Mavi Tünel, yeni üniversiteler, duble yol çalışmaları yapılıyor” dedi.
Yeni Anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Çiçek, “ Bu anayasanın devlete dar geldiği artık malum. Bizim düşüncemiz yeni bir anayasadır. Yeni anayasa Türkiye'de yüksek standartta demokrasi ifade ediyor. Bunu geciktirmenin bir anlamı yoktur” dedi. Konuşmaların ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, ziyaretin anısına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e Mevlana figürlü özel bir tablo, Basın İlan Kurumu Anadolu Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan da Mesnevi ve Konya tarihiyle ilgili özel bir kitap seti hediye etti.
DEVLET BAHÇELİ: YEREL BASIN İÇİN ELİMİZDENG GELENİ YAPARIZ
Cemil Çiçek ziyaretinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi ziyaret eden Konyalı heyet burada da Konya'nın sorunları ve yayın kuruluşları ile ilgili sorunların ve yapılacakların yer aldığı raporu sundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ziyarette şunları söyledi: “Ulusal yayın kuruluşlarına bütün imkânlar sağlanırken, yerel yayın kuruluşlarına da imkanların sağlanması önemlidir. Konya’da neler yapılabilir, yatırımlar yerinde midir, yerel kaynaklara neler yapılabilir bunlarla ilgili çalışmalar yapabiliriz. Bu konuda sizlerin belirleyeceği hususlarda ana başlıklarla yapacağınız çalışmalara destek verebiliriz. Medya konusunda haberlerimiz çoğu zaman halka ulaştırılmıyor bu nedenle yerel basın kuruluşlarının önemini biz iyi biliyoruz. Fedakârca yöre insanına cesaretle bilgi akışı sağlayan sizlerin bizlerde büyük önemi var. Sizlerin buralarda bulunuşu bizim düşüncemizi almanız önemli. Sizin gelişmenizi ve daha etkin olmanızı MHP olarak her zaman istiyoruz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İktidardan gelecek bu konularda MHP milletvekillerinin kayıtsız desteği olacaktır.”
Konya gazeteciler cemiyeti başkanı Sefa Özdemir başkanlığındaki heyetin son durağı Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkan vekili İlhan Yerlikaya oldu. Yerlikaya'ya Konya'nın ve basın kuruluşlarının sorunları hakkında raporu  sunan heyet başkanı Özdemir, “İlhan Yerlikaya'nın bir Konyalı olarak bu görevde bulunması bizim için gurur verici” dedi.
Ziyaretin ardından MHP Lideri Bahçeli’ye hediye takdiminde bulunuldu.
Konyalı gazeteciler son olarak, RTÜK Başkan Vekili İlhan Yerlikaya’yı ziyaret etti. RTÜK'ün çalışmaları hakkında bilgi veren Yerlikaya, yerel yayın kuruluşlarının gelişmesinin önemli olduğunu vurguladı. Yerlikaya, “Yayın kuruluşlarının hakaret veya saldırı içeren yayınlardan uzak durması gerekiyor. Bizler de bu alanda takip çalışmalarına önem veriyoruz” dedi. Ziyaret sonrasında Konya gazeteciler cemiyeti başkanı Sefa Özdemir, Yerlikaya'ya Konya'nın tarihiyle ilgili kitap seti hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.