Konya-Antalya Yolu ile ilgili 5 soru TBMM gündeminde!

Konya-Antalya Yolu ile ilgili 5 soru TBMM gündeminde!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş TBMM’deki konuşmasında kapanan Konya-Antalya Yolu ile ilgili 5 soru sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş TBMM’deki konuşmasında Konya–Antalya yolunun günlerdir kapalı olmasını gündeme getirerek, “Konya-Antalya yolu günlerdir su altında ve ulaşıma kapalıdır. Bu tablo yalnızca aşırı yağışla açıklanamaz; sorun, plansızlığın, yetersiz altyapının ve bilimsel etütlere dayanmayan proje anlayışının bir sonucudur” diye konuştu.

bektas.webp

Yolun kullanılamaz hale gelmesinde ciddi bir mühendislik ve denetim zafiyeti yok mudur?
Barış Bektaş TBMM’sindeki konuşmasının devamında iktidara, üç yıllık Konya –Antalya yolunun kullanılamaz duruma geliyorsa burada ciddi bir mühendislik ve denetim zafiyeti yok mudur sorusunu sorarak, “Üç yıl önce tamamlanan Konya-Antalya yolu günlerdir su altında ve ulaşıma kapalıdır.

sel-1-1.webp

Bu tablo yalnızca aşırı yağışla açıklanamaz; sorun, plansızlığın, yetersiz altyapının ve bilimsel etütlere dayanmayan proje anlayışının sonucudur. Geçmişte göl bölgesi olan ve Konya'nın en yoğun yağış yaşanan Gembos Ovası'nda taşkın rejimi dikkate alınmadan yapılan yol, ilk ciddi yağışta işlevini yitirmiştir.

sel-333-1.webp

Soruyorum: Bu proje hazırlanırken taşkın riski analizi yapılmış mıdır? Drenaj kapasitesi hangi verilere göre belirlenmiştir? Üç yıllık bir yol kullanılamaz duruma geliyorsa burada ciddi bir mühendislik ve denetim zafiyeti yok mudur? Yolun inşaat sürecinde yapılan uyarılar neden dikkate alınmamıştır? Kamu kaynaklarının plansız, öngörüsüz projelerle heba edilmesini hangi vicdan kabul eder?” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.