Konya 10 binleri misafir edecek

Konya 10 binleri misafir edecek

Şeb-i Arus törenlerinin başlamasına 5 gün kaldı. Esnaflar ve oteller hazırlıklarını tamamladı. Otellerdeki rezervasyon oranı da dikkatlerden kaçmadı. Rezervasyon oranı hafta sonu için yüzde 90, hafta içi için de yüzde 60 oldu

Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı online düzenlenen Şeb-i Arus törenleri, bu yıl yine salonda yapılacak. Konya'ya yine 10 binler gelecek. Bu yıl yurt dışından gelen misafir sayısının geçmiş yıllara nazaran daha az olması beklenirken, törenlere özellikle yerli turistlerin daha fazla ilgi gösterdiği otellere yapılan rezervasyonlarla gözlemlendi. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 748. yılı Konya'da bu yıl "İrfan Vakti" ana temasıyla 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında yurt içi ve dışından kente gelen misafirleri ağırlayacak olan esnaflar ve oteller hazırlıklarını tamamladı. Geçen yıl pandemiden ötürü 7-17 Aralık tarihleri arasına özel hazırlık yapamayan esnaflar ve oteller, bu yıl misafirlerini bekliyor. Otelciler, restoranlar, hediyelik eşya satanlar, transfer işi yapanlar, acenteler, taşımacılar, kısacası herkes Şeb-i Arus'u bekliyor.

adsiz-002.jpg

YENİ VARYANT HABERLERİ ENDİŞE OLUŞTURDU

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, her yıl olduğu gibi bu yıl da törenler kapsamında Konya'ya on binlerce yerli ve yabancı turistin geleceğini söyledi. Karahan, “Bu yıl düzenlenecek törenlere yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sonrası Konya'ya gelen turist sayısında azalma olacak. Özellikle yeni varyant haberleri herkeste bir endişe oluşturmuş durumda” dedi.

REZERVASYONLAR İYİ DURUMDA

Tüm bu olumsuzluklara rağmen şuana kadar otellere gelen rezervasyonlar iyi durumda” diyen Karahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hafta içi rezervasyon oranı yüzde 60 kapasitesine ulaşmış durumda. Özellikle hafta sonlarına yoğun ilgi var. Otellerde hafta sonu rezervasyon oranları yüzde 90 civarında.”

MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeni ile törenlerin yapılmadığını ve turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandığına dikkat çeken Karahan, “Törenler kapsamında şehrimize on binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. 2019 yılında hedefimiz 50 bin turistti. Geçmiş yıllarda talep çok fazla olduğu için otellerimiz hafta sonları tamamen dolu oluyordu. Ancak 2020 yılında törenlerin online yapılması turist sayısında dibi görmemize neden oldu. Talepler almaya başladık. Geçmiş yıllara nazaran yabancı turist sayısında çok bir yoğunluk beklemiyoruz. Genel manada virüs insanlarda bir korku meydana getirdi. Bu yüzden insanlar seyahat etmeye sıcak bakmıyorlar. Ancak her şeye rağmen bu yıl törenlerin düzenlenmesi bizim açımızdan sevindirici. Şuan otellerimiz en çok Ege bölgesinden talep alıyor. İzmir, Aydın, Muğla, Ankara gibi illerimizden yoğun talepler var. Geçtiğimiz yıllarda özellikle İran ve Asya'dan turistler çok fazla geliyordu. Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinden yine talep oldukça talepler fazlaydı. Şu anda geçen yıllara göre talep daha az” ifadelerini kullandı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.