Konkordato mühleti uzatılmıştı! Türkiye'de kağıt sektöründe bir iflas daha yaşandı

Konkordato mühleti uzatılmıştı! Türkiye'de kağıt sektöründe bir iflas daha yaşandı

Türkiye'de son dönemde derinleşen ekonomik kriz, birçok sektörü etkilemeye devam ediyor. Özellikle üretim alanında faaliyet gösteren şirketler, krizin etkilerini hissetmeye devam ediyorlar.

Türkiye ekonomisi, tarihsel olarak belli başlı dönemlerde krizlerle sarsılmıştır. Bu krizlerin en büyük etkisini ise genellikle büyük işletmeler hissederken, 2001 yılında yaşanan krizin ardından Türkiye, ekonomik düzelmeyi başarmıştı. Ancak, son yıllarda ülke, yeni ve karmaşık zorluklarla karşı karşıya.

652-2-001.webp

Yaklaşık 20 yıldır hızla büyüyen Türkiye ekonomisi, 2021 yılı itibariyle sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Koronavirüs pandemisiyle birlikte tedarik zincirlerinde yaşanan kırılmalar, küresel ekonomiyi sarsmış ve Türkiye'yi de etkilemiştir. Pandeminin etkisiyle birlikte, ihracat ve ithalat işlemlerinde aksamalar yaşanmış, bunun yanı sıra iç talepte de belirgin bir düşüş gözlemlendi.

25.jpg

Bu zorluklar özellikle büyük işletmeleri etkilemiş, birçok şirket üretimlerini azaltmak zorunda kalmış veya faaliyetlerine ara vermek durumunda kalmıştır. Özellikle otomotiv, tekstil ve inşaat gibi sektörler, krizden önemli ölçüde etkilenmiştir. Yüksek döviz kurları ve artan maliyetler, işletmelerin kar marjlarını olumsuz yönde etkilemiş, birçok firma mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

652-1.webp

İnegöl’de faaliyet gösteren Ted kağıtçılık ambalaj pazarlama ticaret limited şirketi mali sıkıntılar sebebiyle konkordato talep etmişti. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, İnegöl’de faaliyet gösteren Ted Kağıtçılık Ambalaj Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’ne tanınan konkordato mühletini şubatta 2 ay daha uzatmıştı.

652-2.webp

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, söz konusu firmanın konkordato uzatma talebini değerlendirdi. Şirketin mali durumunu inceleyen mahkeme, konkordato talebine olumsuz yanıt vererek iflasa hükmetti. Mahkemenin kararı sonrası İnegöl İcra Dairesi Müdürlüğü, firma hakkındaki iflasın açıldığı belirtildi. açılan davada şu ifadelere yer verildi.

652-2.jpg

"Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 02/04/2024 Tarih ve 2023/1139 Esas sayılı kararı ile TED KAĞITÇILIK AMBALAJ PAZARLAMA TİCARET LİMİTED ŞİRKETİNİN , 02/04/2024 Tarih ve 15:18 Saat itibariyle iflasına, aynı gün ve saatte açılmasına ve iflasın adi tasfiye usulüne göre uygulanmasına karar verildiği bildirilmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum