KONESOB’tan Türkiye’de bir ilk

KONESOB’tan Türkiye’de bir ilk

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB), Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen TSE Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı.

Pandemi döneminde Covid 19 salgını ile birlikte başlayan tedbir faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilke imza atarak TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi ve TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Hizmet Belgesini alma başarısını elde eden KONESOB, hijyen ve sanitasyon yönetim sistemi konusunda da öncülük ederek TSE TS 13822 HSYS Belgesi’ni almaya hak kazandı.

HİJYEN VE SÜREKLİLİĞİN ÖNEMİ

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Esnaf Teşkilatı olarak hijyen ve sürekliliğe büyük önem verdiklerini ve Türkiye’de ilk kez böyle önemli bir belgeyi almanın gurur ve onurunu taşıdıklarını belirtti.

KONESOB olarak pandemi döneminde iki önemli belgeyi almaya hak kazandıklarını hatırlatan Başkan Karabacak, “Covid 19 salgınıyla birlikte başlayan tedbirler kapsamında TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi ve TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Hizmet Belgelerini alarak bu konuya öncülük ettik. Devamında da yine TSE ile görüşmelerimizi sürdürerek TSE TS 13822 HSYS Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgesini almak için gündem oluşturduk. KONESOB olarak çalışanlarımızın ve kurumumuzdan hizmet alan Odalarımız, Oda üyesi esnaf ve sanatkarlarımızın sağlığının korunması, buna yönelik çalışmaların yapılması ve sürekliliğinin sağlanmasına büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda biz de gerekli şartları sağlayıp belgelendirme için TSE’ye başvuruda bulunduk. TSE yetkilileri yapılan denetim ve incelemeler sonucunda Türkiye genelindeki Birlikler ve Esnaf Teşkilatları arasında ‘TSE TS 13822 HSYS Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk Birlik olduk. Belgemizin Birliğimize, Esnaf Teşkilatımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.