Konak Belediyesi Öncülüğünde 3 Bin 500 Kişiye Ekmek Arası Balık Dağıtıldı

Konak Belediyesi Öncülüğünde 3 Bin 500 Kişiye Ekmek Arası Balık Dağıtıldı
Konak Belediyesi ve Dev Ajans organizasyonuyla düzenlenen "İzmir Tadında Balık Günleri", hem damaklarda hem de gönüllerde hoş tatlar bıraktı.

Konak Belediyesi ve Dev Ajans organizasyonuyla düzenlenen "İzmir Tadında Balık Günleri", hem damaklarda hem de gönüllerde hoş tatlar bıraktı. 32 kurum, kuruluş ve kişinin katkısıyla şölene dönüşen faaliyetin açılışına, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da katıldı.

Başkan Tartan, burada yaptığı konuşmada İzmir’in deniz şehri olduğunu vurgulayarak, “Kent kültürü insanların biraraya gelmesiyle, kente ait değerlerin ortaya çıkmasıyla oluşur. Belediye olarak bir yandan altyapı ve yol çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da kültür, sanat, müzeler, sağlıklı yaşam gibi kent kültürünü yaratan, besleyen ve içinde insan olan çalışmalara da önem veriyoruz. İşte Balık Günleri de bunlar arasında çok ayrı bir yere sahip. İzmir deniz kenti ancak inanın, denize hiç gitmemiş binlerce insanımız var. Biz Konak’ta yaşayan 50 bin kişiyi denizle buluşturduk. Dikkat ederseniz artık çocuklarımız balıkların cinsini, adını bilmiyor, deniz kültüründen uzak bir yaşam sürdürüyor. Bugün burada farklı türleri görme, tatları deneme şansı yakaladılar. Bu tür etkinliklerle İzmir’de deniz kültürü yaşamaya, tanınmaya devam edecek.” dedi.

İzmir Tadında Balık Günleri'nde, özellikle çocuklar farklı türleri tattı. Stantlarda ikram edilen deniz ürünlerinin yanısıra hazırlanan helva ve lokma tatlıları da lezzet kattı. Gün boyunca yaklaşık 3 bin 500 kişi balık yedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.