‘Kombinize mutlaka bakım yaptırın’

‘Kombinize mutlaka bakım yaptırın’

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, doğalgaz kombisinin kış öncesi mutlaka temizlik ve bakım yaptırılması konusunda uyardı.

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, doğalgaz kombisinin kış öncesi mutlaka temizlik ve bakım yaptırılması konusunda uyardı. Kombi bakımın hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Ünlügül, “Kombilerin, bakımları düzenli olarak yapılmadığı zaman can ve mal kaybına karşı son derece önemlidir” dedi.

Ünlügül, “Bakımı yapılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da kabarık doğalgaz faturaları olarak geri döner. Kombilerin kış ayına girmeden bakımlarını yapılması gerekmektedir. Kombinizin bakımını yaptırdığınız takdirde eski kombinizin verimi artar, kombinizin de ömrü uzar. Kombi ve tesisatınızdaki arızalar kış mevsiminin en soğuk dönemlerinde doğalgaz faturanıza yansımaz. Bakımı yaptırılan kombiler sürekli arıza yapmayacağı için size beklenmedik masraf çıkarmazlar. Sonuç olarak daha az doğalgaz faturası ödeyerek daha çok ısınırsınız”

Aşırı kirlenen ve hasar gören tesisat parçalarının kombinin ömrünü kısalttığını, bakımı yapılmayan kombinin doğalgaz tüketimini arttırdığına vurgu yapan Ünlügül, “Kombi bakımı sırasında filtre temizliği de önem taşımaktadır. Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız. Bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olur. Kalorifer peteklerinde özellikle su zamanla zift halini alır ve ısı yapmaz. Aynı zamanda kalorifer peteklerinin de bakıma ihtiyacı vardır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.