Köftenin piri hacıemmiler!

Köftenin piri hacıemmiler!

Seyit, Abdurrahman ve Hüseyin Erdem kardeşler, 18 yıl önce açtıkları köfte dükkanlarında güler yüzlü hizmeti ve meşhur İnegöl köftesiyle Konya'nın en meşhur lezzet duraklarından birisi oldu

Her biri çeşitli işlerde uğraşan 3 kardeş, yıllar sonra biraraya gelerek İnegöl Köftesi yapmaya başladı. 1996 yılında biraraya gelen Seyit (59), Abdurrahman (49) ve Hüseyin (47) Erdem kardeşler kendilerine has bir şekilde yaptıkları Buhara İnegöl köftesi ile müşterileri kendilerine bağladı. Takke ve sakallarıyla birbirlerine çok benzeyen üç kardeş kendilerini de güler yüzleriyle müşterilere sevdirmeyi başardı.

img_7424.jpg

Erdem Kardeşler Buhara İnegöl Köftecisi ismini verdikleri lokantalarını sabah namazından hemen sonra açan 3 kardeş, bereketin sabahta olduğuna inanıyor. Dükkanlarına kredi kartı sokmadıklarını, özellikle uzak durmaya çalıştıklarını belirten kardeşler, "Ailemize helal lokma götürmenin peşindeyiz. Rızkımıza haram lokma karışsın istemiyoruz. Ödemeyi kredi kartı ile yapmak isteyen çok oluyor ama biz kullanmamakta kararlıyız" şeklinde konuşuyor.

Tatköylü Erdem kardeşler çeşitli işlerde ayrı çalışırken Abdurrahman Erdem'in işi bilmesi nedeniyle 1996 yılında biraraya gelerek lokantalarını açtılar. O tarihten beri aynı yerde hizmet veren 3 kardeşin müşteri yelpazesi de oldukça geniş. Erdem kardeşlerin köftesini yemeye, belediye başkanlarından bürokratlara pek çok çevreden isim geliyor.

img_7425.jpg

ET SEÇİMİ VE KÖMÜR ÖNEMLİ

Köftenin lezzetinin birinci kaynağının et olduğunu ifade eden Seyit Erdem, "Et seçimi bizim için çok önemlidir. Kasabımızdan düve eti alıyoruz. Etteki sinir lezzeti bozar. Sinirleri tek tek ayırıyoruz. Özel bir karışım ile Buhara İnegöl Köftesi karışımını hazırlıyoruz. Bu karışımı pişirmeden de kilo ile satıyoruz" diyor.

Köftenin yavaş yavaş pişirilmesi gerektiğini belirten Erdem, şunları söylüyor: "Kömür olarak meşe kömürünü tercih ediyoruz. Kömür iyice yanmalı. Yanmadan yapıldığı zaman kanserojen bir etki gösteriyor. Düşük ateşte yavaş yavaş pişirilirse lezzeti güzel olur. Köftenin yanında pirinç yerine bulgur pilavı tercih ediyoruz. Pirinç kolesterol ve şekere neden olduğu için müşterilerimizin istekleri doğrultusunda bulgura karar verdik. Köfteyi soğan ve piyaz ile servis ediyoruz. Amacımız kendimiz nasıl seviyorsak ve yemek istiyorsak öyle müşterilerimize sunmak."

img_7402.jpg

Köfte dışında çorba ve tatlı da yaptıklarını söyleyen Erdem, "Sabahları erkenden açarız. En geç 7'de dükkanımız açılmış olur. Sabahları ev yapımı çorbalarımızı bilenler içmeye gelir. Köfteden sonra tatlı isteyenler için kendi yapımımız olan sütlaç ve sütlü tel kadayıfımız var. Akşam 8'e kadar ekmeğimiz çıkarmaya çalışıyoruz. Paket servisimiz de var” diye konuşuyor.

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum