Koç: Sorunları tespit edip çözüm odaklı çalışıyoruz

Koç: Sorunları tespit edip çözüm odaklı çalışıyoruz

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı başkanları ile bir araya gelerek 2023 yılı ilk 6 ay genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı başkanları ile bir araya gelerek 2023 yılı ilk 6 ay genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Konya merkez ve 31 ilçesinin her bir noktasında kaliteli sağlık hizmeti sunulması amacıyla çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Aile sağlığı merkezlerimizde ve Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde hastanelere gitmeden gereken muayene ve tetkik hizmetleri, kadın üreme sağlığı hizmetleri, aşılama hizmetleri, anne ve bebek sağlığı hizmetleri, erken teşhise yönelik taramalar, kanser taramaları, sigara bırakma poliklinikleri, psikolojik danışma, sağlıklı beslenme ve obezite danışmanlığı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli sürdürülebilmesi geleceğimiz açısından önem arz etmektedir” diyerek bu hizmetlerin eksiksiz sunulması için uyarılarda bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm ilçelerin sorunlarını tespit ederek çözüm odaklı çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Koç, “Mahallelerimizde yenileyerek açtığımız sağlık evleri ile vatandaşlarımızın ilçe merkezindeki hastaneye gitmeden günlük gebe takiplerini yaptırabilmesini, aşı hizmetlerine ulaşabilmesini, enjeksiyon, pansuman gibi tedavileri daha rahat yaptırabilmelerini amaçlıyoruz. Bu nedenle, aile sağlığı merkezlerimiz ve sağlık evlerimizde sunulan hizmetleri de son derece önemsiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Koç, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin verdiği destekle ilimizin her ilçesinde sağlık yatırımlarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, şehrimizde kiralık aile sağlığı merkezi binası kalmamasıdır. Mevcut 7 Sağlıklı Hayat Merkezi sayısını il genelinde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz.”

HABER MERKEZİ




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.