Kızları için yardım bekliyorlar

Kızları için yardım bekliyorlar

Beyşehire bağlı Doğanbey Beldesi'nde oturan Ekrem ve Fatma Sarı çifti, pankreas kanserine yakalanan 12 yaşındaki çocukları Tuğba için hayırseverlerden yardım bekliyor.


6 çocuk annesi Fatma Sarı, yaptığı açıklamada, 13 yıl önce bir çocuğunun trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiğini söyledi. 
Daha sonra dünyaya gelen 12 yaşındaki kızları Tuğba'nın ise pankreas kanseri hastalığına yakalandığını ifade eden anne Sarı, okulunu yarıda bırakmak zorunda kalan Tuğba'nın bir an önce iyileşip sağlığına kavuşacağı günleri beklediğini belirtti. 
Eşinin işsiz olduğunu, bu nedenle kızının tedavi sürecinde zorlandıklarını ifade eden Sarı, ''Yeşil kartımız var. Ancak yol masrafları belimizi büküyor. Kızımızı hastaneye götürecek yol parasını bulamıyoruz. Hayırsever ailelerden kızımın tedavisini devam ettirmek ve isteklerini karşılayabilmek için maddi yardım bekliyoruz'' dedi. 
Baba Ekrem Sarı ise, kızının okulunda başarılı bir öğrenci olmasına rağmen hastalığı nedeniyle eğitimini bırakmak zorunda kaldığını bildirdi. 
Tedavi masrafları için kaymakamlığa başvurduklarını ve 300 TL yardımda bulunulduğunu, yakacak ihtiyaçlarının da karşılandığını vurgulayarak, ''Devletimize duacıyız. Ama kızımın hastalığı nedeniyle ciddi anlamda maddi sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerimiz ya da maddi durumu iyi olan hayırsever ailelerimizden bizlere yardım elini uzatmalarını bekliyoruz'' diye konuştu. 
Küçük yaşlarda pankreas kanserine yakalanan 12 yaşındaki Tuğba Sarı ise en büyük hayalinin bir bilgisayar sahibi olmak olduğunu söyledi. 
Sağlığına yeniden kavuşup okuluna döneceği günleri beklediğini dile getiren Tuğba, ''Bilgisayarımın olmasını çok istiyorum. Nerede bir bilgisayar görsem hemen başına oturuyor, ailemden almasını istiyorum. Ancak, maddi imkanımız olmadığı için bu hayalime henüz kavuşamadım'' dedi. 
Tuğba Sarı'nın tedavisinin halen Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.