Kızılay milyonlarca insana yardım eli uzattı

Kızılay milyonlarca insana yardım eli uzattı

Salgın döneminde arttırdığı yardımlarını Ramazan yardımlarıyla üst seviyelere çıkaran Kızılay, milyonlarca insana yardım eli uzatmanın gururunu yaşıyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Gerek pandeminin mağdur ettiği insanlarımıza, gerekse Ramazan ayında yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize bağışçılarımızın desteği ile el uzattık. On binlerce Kızılaycı gece gündüz çalıştı, çalınmadık kapı bırakmadı. Tüm milletimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  Kızılay, Ramazan ayında da şubeleri, temsilcilikleri, Genç Kızılaycıları, kadın kolları, gönüllüleriyle birlikte hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yardımların milyonlarca insana ulaşması için gecesini gündüzüne kattı. Hayırseverlerin bağışlarıyla kaynayan kazanlar Ramazan ayı sonuna kadar iftar ve sahur sofralarına sıcak yemek olmaya devam etti. Gıda ve hijyen kolileri ihtiyacı olanın evine bereket oldu. Çocukların yüzü hazırlanan paketlerle güldü. Bayramlık kıyafetler ve harçlıklar bayramın geleneğini yaşattı. Nakdi desteklerle ihtiyaca uygun alışveriş yapma imkanı sağlandı. Kızılay, tüm bu yardımları öz kaynaklarından ve bağışlardan yaklaşık 200 milyon liralık bir bütçe kullandı. Pandemi ve Ramazan yardımları sürecinde gönüllülerle birlikte 106 bin Kızılaycı sahada aktif görev aldı. Yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerine hizmet veren Kızılay’ın aşevlerinde de Ramazan mesaisi yaşandı. Hem koronavirüs salgını hem de Ramazan ayı dolayısıyla yılın diğer günlerinden farklı olarak Kızılay aşevleri üst düzey kapasiteyle her gün iftarlık ve sahurluk sıcak yemek hazırladı. Aşevlerinde günlük 50 bin kişiye yemek hazırlayan Kızılay, aşevlerinin bulunmadığı yerlerde de şubeleri ve temsilcilikleriyle yemek hizmeti verdi. Toplamda yaklaşık 2 milyon/öğün sıcak yemeği ulaştıran Kızılaycılar, 4000 sağlık çalışanına da her gün yemek desteği verdi. Kızılay’ın yemeği evlerinden uzakta tarlalarda çalışan işçiler ve yolda kalanlara da sıcak aş oldu. Kızılay ayrıca çeşitli ülkelerden getirilerek KYK yurtlarına yerleştiren vatandaşlarımıza da karantina süreçlerinde yemek desteği sağladı. 

ÇOCUKLARIN YÜZÜ HEDİYELERLE GÜLDÜ

Hazırladığı 200 binden fazla çocuk paketiyle 550 bin çocuğa hediyeler ulaştıran Kızılay ekipleri, on binlerce çocuğa da bayramlık yardımıyla bayramın geleneği olan yeni kıyafetlerin bayram günü için hazır olmasını sağladı.   Yardım seçenekleri arasında gıda desteğine özel bir önem veren Kızılay, yüzbinlerce aileye birer ay yetecek gıda paketleri ulaştırdı. Kızılay ayrıca Türkiye’nin büyük firmaları ile yaptığı işbirlikleri sonucunda ihtiyaç sahiplerine SMS kodu ile yardım ulaştırma çalışmasını da hayata geçirdi. Vatandaşlar kendilerine gönderilen SMS kodu ile zincir marketlerden kendilerine tanımlanan miktar katar alışveriş yapma imkanı buldu. Gıda kolileri ve SMS kodlu yardımlarla birlikte kurban paylarından hazırlanan yaklaşık 700 bin kutu kavurma konservesi de dağıtıldı. Kızılay ihtiyaç sahibi ailelere aylık 400 TL nakdi yardım yaparken, Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte de tüm il ve ilçelerde ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. Yurt dışında da 84 bin 726 gıda kolisi dağıtan Kızılay, yarım milyonu aşkın insana Türkiye’nin yardım elini uzattı. Kızılay pandemi ile mücadele kapsamında da 29 ülkeye yardım malzemesi gönderdi.

KAN İHTİYACI DEVAM EDİYOR

Ramazan ayı ve pandemi dolayısıyla düşen kan bağışları ve devam eden kan ihtiyacı için kan bağışı kampanyası başlatan Kızılay, vatandaşların yoğun ilgisine uğradı. Sokağa çıkma kısıtlamalarında dahi bağış yapmaya gelen vatandaşlar stokların kritik seviyenin üstüne çıkmasını sağladı. Normalleşme dönemiyle birlikte Haziran ayında kan ihtiyacının artabileceği ön görüsünde olan Kızılay, kan bağışı çağrılarını da yineleyerek vatandaşları kanver.org web sitesindeki kan bağış noktalarına bekliyor.

Kızılaycıların ihtiyacı olanlara ulaşmak için zaman kavramı olmadan çalıştığını dile getiren Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İhtiyaç sahiplerine ulaşmamızda bize destek olan hayırseverlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Onlar sayesinde sofraların bereketi arttı. Kızılay olarak bizde bu kısa zamanda ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaşma fırsatı bulduk. Bayramı bayram etmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi hala geçmiş değil. Yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.