Kitap günlerine büyük ilgi

Kitap günlerine büyük ilgi

Zindankale Sanat Galerisinde gerçekleştirilen ve 10 gün süren Konya Kitap Günlerinde onlarca yazar ile on binlerce eser kitapseverlerle buluştu.

Kitap günlerine stand kuran yayınevleri, kitapseverlerin çok büyük ilgi gösterdiğini belirttiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Zindankale Sanat Galerisi’nde 24 Kasım'da başlayan ve 4 Aralık'a kadar devam eden 'Konya Kitap Günleri' Konya’dan ve Konya dışından gelen kitapseverlerden büyük ilgi gördü. 10 gün süren 'Konya Kitap Günleri' etkinliğine ulusal ve yerel 52 yayınevi katıldı. On binlerce kitap, onlarca yazar kitapseverlerle buluştu. Konya Kitap Günleri'nde yazalar okuyucularıyla buluşarak imza törenleri, söyleşiler, konferanslar gerçekleştirilerek ve Türk edebiyatının belgesel yayınları yapıldı. Konya Kitap Günleri'ne stand kuran yayınevleri de, Konyalı kitapseverlerin ilgisinden memnun kaldıklarını belirterek, bu kadar fazla ilgi göreceğini beklemediklerini bildirdiler.
BU KADAR ÇOK İLGİ OLACAĞINI BEKLEMİYORDUK
Kitap Günleri'ne stand kuran Semerkand Yayınevi sorumlusu Necati Can, Konya Kitap Günleri'ne ilginin fazla olduğunu aktararak, “Kitapseverlerin ilgisi çok fazla. Stand kurarken bu kadar ilginin olacağını tahmin etmiyorduk. Şehirlerimizde kültür-sanat günleri fazla yapılmaz oldu. Az da olsa yapılan bu etkinliklere insanlar yoğun ilgi gösteriyor. Stantlarımıza gelen insanlar, bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyor. Konya'da 6 yıl önce kitap fuarı yapılmış. İnsanlar her yıl kitap günleri etkinliğinin yapılmasını istiyor. Yetkililer insanların bu çağrısına karşılık vermeleri gerekmektedir” dedi. Stantlarında tasavvuf, dini ve roman türü eserlerin yer aldığını da dile getiren Necati Can, insanların tasavvuf ve dini eserlere daha fazla rağbet gösterdiğini bildirdi.
'8 BİN KİTAPSEVER STANDIMIZA UĞRADI'
10 gün süren Konya Kitap Günleri'nde 300 çeşit eser bulunan Fecr Yayınevi standına en az 8 bin kitapseverin ziyaret ettiğini vurgulayan Ali İhsan Fetih de, “Standımıza yoğunluk çok fazla ve satışlarımız fena olmadı. Standımızdaki eserler daha çok akademik yayınlar. Üniversite öğrencileri yönelik eserler yer aldı. Kitapseverlerin bu ilgisi bizi memnun etti. Her yıl böyle bir etkinliğe Fecr Yayınları olarak yer almak isteriz” dedi.
'BU TÜR ETKİNLİKLER HER YIL YAPILMALI'
Konya Kitap Günleri'ne gelen Ali İhsan Güzel isimli bir vatandaş ise, Konya'da böyle bir etkinliğin yapılmasından çok mutlu olduklarını belirterek, “Ben üniversitede okuyorum. 3 yıldır Konya'dayım bu tür etkinlikler 3 yıldır yapılmıyordu. Yayınevlerinin ve yazarların okuyucularla bir araya getirilmesi gerekiyor. Bu tür etkinlikler insanlar kitap okumasına teşvik eder. Kitap okuyan insanların ise daha fazla okumalarını sağlar. 10 gün süren etkinliğe 5 defa geldim. Her yıl bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  n MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.