Kitap günleri okuma sevgisini artıyor

Kitap günleri okuma sevgisini artıyor

Konya Kitap Günleri büyük bir coşkuyla devam ederken, birbirinden ünlü yazarlar kitapseverlerle buluşuyor. Fuarda yer alan Konyalı yazarlar da okuyucularıyla buluşmaya devam ediyor.

Kitap Günleri etkinliklerinde okurları ile buluşan Prof. Dr Ahmet Alkan, “Açıkça söylemek gerekirse böyle yoğun bir ilgi beklemiyordum insanların kitap fuarlarına bu kadar ilgi göstermesi hem sevindirici hem umut verici” dedi.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ahmet Alkan kitap günlerinde okurları ile imza gününde buluştu. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Alkan, şunları kaydetti: kitap fuarına ilk olarak cumartesi günü geldim. Sevdiğim bir kaç yazar dostumla görüşmek, kitap alışverişinde bulunmak için gelmiştim. Kitap günlerine gösterilen ilgi beni son derece mutlu etti fevkalade güzel bir yoğunluk vardı. Açıkçası böyle bir yoğunlukla karşılaşmayı beklemiyordum ama bu manzara bana hem ümit verdi hem de ziyadesi ile mutlu etti. Kitaplara olan ilgi her zaman çok değerli ve güzeldir. Vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum harika bir etkinlik olmuş.

adsiz.jpg

KİTAP GÜNLERİ OKUMA SEVGİSİNİ ARTIRACAKTIR

Kitap günleri etkinliklerinin okuma sevgisini artıracağını belirten Alkan, “Böyle etkinlikler kitap okumaya ve kitap sevgisine çok güzel katkılar sağlayacaktır. Bu tür etkinliklerin iki farklı yönü vardır. İlk olarak okuyucu ile tanınmış yazarları bir araya getirmesi birçok kişi ilk defa sevdiği bir yazarla bir araya gelme imkânı yakalamış oldu. İkinci olarak vatandaşlar tarafından tanınmayan çok önemli yazarlarımız fikir adamlarımızı kamuoyuna sunmak adına son derece yararlı bir platform bu açıdan kitap fuarları önemli bir noktayı temsil ediyor” dedi.

adsiz-001.jpg

ARTIK YAZILI KÜLTÜRE GEÇMELİYİZ

Yazılı kültüre geçmenin öneminden bahseden Prof. Dr Ahmet Alkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de yakın zamana kadar problemimiz yazılı kaynak bulmak yazılı eser bulmaktı. Ancak geldiğimiz noktada bunu kırıldığını aşıldığını görebiliyoruz. Bugün birçok sayıda insanımızın yazmaya çalıştığını görüyorum. Bu bir süreç kolaylıklı aşılmaz. Ancak şunu içselleştirmemiz lazım bizim kültürümüz sözel kültür olarak kalmaya devam ediyor hala bu kadar çok yayına rağmen sözel kültür olarak kalmaya devam ediyor. Artık yazılı kültüre geçmeliyiz bu fuarlarında insanları yazmaya teşvik etmesi anlamında çok önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Ben herkesi yazmaya davet ediyorum. “Ben yazmayı bilmem”, “benim edebiyatım zayıf ” çekinceler görüyorum bunlar hiç değil, çünkü her insan biriciktir ve her insanın hayatı deneyimleri biriciktir onunla beraber yok olup gidecektir. Bunların kayda geçmesi kendisinden sonra gelenlerin o konu üzerini bir şeyler daha koymasına vesile olacaktır. Yazmak satmak demek değildir, yazmak para kazanmak demek değildir. Yazmak; bir kültürel birikimini, bir medeniyet birikimi temin etmektir diyorum ve herkesi yazmaya davet ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen başta Büyükşehir belediye başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine yazarlara, yayınevlerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

SAİT ÇELİK

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.