Kışlık araç bakımı ihmal edilmemeli

Kışlık araç bakımı ihmal edilmemeli

KONFIAT Özel Servis Genel Müdürü Ali Ulvi Kılıcı, kış mevsimine geçişte araç sağlığı için mevsimsel bakımların yapılmasının araç ömrünü uzattığını ifade etti

Otomotiv bakım servisinde Konya’nın öncü isimlerinden KONFIAT Özel Bakım Servisi kış aylarına yaklaşırken araç bakımlarına aralıksız devam ediyor. Bakımın bir araç için olmazsa olmaz olduğunu dile getiren KONFIAT Özel Servis Genel Müdürü Ali Ulvi Kılıcı, bu günlerde araç sürücülerinin özellikle kış ayları için bakım yaptırdığını söyledi. Araçları soğuk hava şartlarına en uygun hale getirmek için çalıştıklarını söyleyen KONFIAT Özel Servis Genel Müdürü Kılıcı, özellikle araçlardaki elektrik aksamına ve akümülatör sistemine yönelik bakımların önemine dikkat çekti. Bunun yanı sıra antifriz, motor suyu, cam silecekleri gibi kontrolleri de bu vesile ile yaptıklarını söyleyen Özel Servis yetkilileri aynı zamanda bu bakımların araç konforu için de etkili olduğunu dile getirdi.

KIŞLIK ARAÇ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Araçların kışlık bakımları ile ilgili de uyarılarda bulunan Kılıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yasa gereğince belirtilen tercihler de araçlara kışlık lastikleri takmamız can güvenliğimiz açısından önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra araçların antifriz, akü ve motor genel kontrollerinin mutlaka yapılması gerekiyor. Silecekler ve cam suyunun donmasını engelleyen sıvıların da kontrolü ile kış aylarının güvenli geçmesini sağlayabiliriz. Servisimiz bünyesinde düzenlediğimiz kış kampanyasından tüm müşterilerimizin faydalanmasını arzu ediyoruz. Hayat şartlarımızı kış aylarına göre hazırlarken araçlarımızın da hazırlanması gerekmektedir. Bakımları ve sezonluk kontrolleri düzenli yapılan araçlar kullanıcısını yolda bırakmaz. Araçlarınızın mevsimlik kontrolleri ve bakımlarını aksatmanız veya yaptırmamanız ilerleyen zamanlarda yüksek maliyetli problemler oluşmasına sebep olmaktadır. Aracının kışlık ve kilometrelik bakımını düzenli yaptıran müşterilerimiz araçlarının geleceğine yatırım yaptıklarını unutmamalıdır.”

"ARAÇLARIN KALORİFER PETEKLERİ TEMİZLENMELİDİR"

Kış aylarında araç içi ısınmanın önemli olduğunu hatırlatan Kılıcı, “Çok yoğun bir şekilde müşterilerimiz araçlarını kışa hazırlamak ve bakımlarını yaptırmak için servimize gelmekteler. Diğer bir işlem ise araçların kalorifer peteklerinin temizliğidir. Kalorifer peteği tıkanan araçların bazı modellerinde komple aracın ön göğsü sökülerek işlem yapılıyordu, bu gün ise tıkalı kalorifer petekleri son sistem cihazlarla yerinden sökmeden temizlenmektedir. Tüm sürücülerin, güvenli ve kazasız bir kış geçirmeniz diliyorum” diye konuştu.

SÜRÜCÜLER BAKIM KONUSUNDA HASSAS OLMALI

“Kendi yaşamımızdaki kış hazırlığını araçlar için de yapmalıyız” diyen Kılıcı, şunları söyledi: “Ssürücülerin de bu konuya hassasiyet gösterdiğini vurguladı. Kışlık bakıma önem veren sürücülein antifriz derecelerini kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen Kılıcı motor yağ sisteminin de kontrolünün önemli olduğunu belirtti. Sürücülerin araç bakımını kendi başlarına yapmamaları gerektiğini dile getiren Kılıcı en doğru bakımın servislerce yapıldığını söyledi. Yapılan araç bakımı ekonomik olarak da sürücüye katkı sağlamakta. Yüzde 50 oranında fark ortaya koyabilen araç bakımının düzenli aralıklarla yapılması gerekiyor. Konyamızda çok kıymetli ustalarımız var araç sürücüleri araç bakımlarını ihmal etmemeli.”

4-1.jpg

29 PERSONEL İLE HİZMET VERİYORUZ

Fiat eğitim sertifikalı, alanında profesyonel 29 personel ile Konyalılara hizmet verdiklerini vurgulayan Kılıcı, “Servisimizde günlük ortalama 25-30 araca hizmet veriyoruz. Servisimiz TSE 12047 yetkili servisler hizmet belgesine sahip olduğu için motorlu taşıtlar yasası eşliğinde kanunların verdiği yasa izinleriyle garantili araçların da periyodik bakımlarını uygun fiyatlara yapabilme özelliğine sahibiz. Servimizde 13231 TSE Belgeli Yetkili egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonumuz mevcut. Yedek parçalarımız TSE belgeli eşdeğer ve orijinaldir. Aynı zamanda servisimizde uygulanan işçilik ve parçalar 1 yıl garantilidir. Kurumsal yapı altında hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Müşterilerimizin FIAT marka araçlarına A’dan Z’ye tüm servis hizmetlerini sunmaktayız. Araçların bakım ve onarımları yapılırken müşterilerimiz arzu ederlerse bekleme salonumuzda ikramlarımızdan faydalanabilir veya araçları başında görsel takip ederek uygulamalarımızı görebilirler. 25 yıllık FIAT markasındaki tecrübelerimiz ile fabrika üretim aşamasından bugüne tüm modelleri takip ediyor ve yenilenen teknolojiyi servimizde uygulamak adına gerekli aksiyonları alıyoruz. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda NEOVA Sigorta acenteliğini alarak hizmetlerimiz arasına kattık. Burada tüm sigorta poliçelerini kesebiliyoruz. Aynı zamanda 8 ayrı sigorta şirketi ile de kaporta boyada hasar anlaşmalarımız mevcut.” şeklinde konuştu.

4-3.jpg

MÜŞTERİ GÜVEN VE MEMNUNİYETİ ÇOK ÖNEMLİ

Özel servis hizmetinde müşteri güven ve memnuniyetinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kılıcı, şunları söyledi: “8 yıl içerisinde, ‘Her zaman güzel izler bırakalım’ ilkesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda şeffaf bir ortam, kaliteli işçilik ve uygun fiyatlar ile kalıcı kesin çözümler üretmeye çalışıyoruz. Otomotiv servis hizmetlerinde güzel bir rekabet ortamı oluşturduk. Rekabetin olduğu yerde müşterilerimizin kazanacağının farkındalığı ile uygun fiyatlara kaliteli hizmet verildiğinin ilklerini uygulamaya çalışıyoruz ve müşterilerimizin güvenini sağlama adına çalışmalarımız devam ediyor. KONFIAT Özel Servisi olarak resmi kurumlarla ve 30’a yakın Konya’mızın önde gelen büyük firmaları ile de servis anlaşmalarımız mevcut. Bu platformdan bizleri tercih eden tüm firma sahiplerine ve çalışanlarına saygılarımı sunuyorum. Amacımız; farkındalık oluşturmak ve en iyi hizmeti verebilmektir. Tüm servis hizmetlerimiz lafta değil belgeli ve kayıtlı bir şekilde oluşmaktadır. Yıl sonunda bile araçlara ne yapıldı, ne takıldı, hangi gün hangi saat nedir sorusuna bile cevap vere bilecek sistemlerimiz mevcuttur. Servisimize gelen araçların teslim sonrası bağımsız bir anket firması tarafından müşterilerimiz geri aranarak ‘Memnuniyet’ anketi yapmaktadır ve bu uygulamalarımız özel servisler arasında tekdir. Servimizde bakım ve onarımları yapılan tüm araçlar iç dış yıkaması yapılarak müşterimize teslim edilir.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.