Kışa hazırlık başlıyor

Kışa hazırlık başlıyor

Kış aylarının vazgeçilmezleri olan konserve, tarhana, kışlık salça ve turşu için hazırlıklar başladı. Pazarda satışlar yavaş ilerlese de esnaf havların soğumaya başlaması ile birlikte satışların hızlanacağını düşünüyor

Yaz sebze ve meyvelerini kışın da kullanmak isteyenler, kurutma, konserve ve turşu yapmak için kolları sıvadı. Bu nedenle semt pazarlarının yolunu tuttu Vatandaşlar kış aylarında tüketmek için taze fasulye, bamya ve bezelye gibi ürünleri alarak derin dondurucularına koyuyor.

KIŞLIK HAZIRLIKLARI EYLÜLDE HIZLANIR

Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan Tarhana içinde hazırlıklara başlayan vatandaşlar domates ile bibere rağbet gösteriyor. Melike Hatun Çarşısı’nda uzun yıllardır pazarcılık yapan Mehmet Akkaş, “Şuan kış ayları için hazırlıklar yavaş yavaş başladı. Ancak satışlar tam olarak hızlanmadı. Havaların hafif soğumaya başladığı dönemde satışlar daha da hızlanır. Şuan vatandaşlar ufak ufak dolaba koymak için alışveriş yapmaya başladılar. Eylül ayının gelmesi ile birlikte satışlar daha da hızlanmaya başlar. Özellikle turşu kurmak isteyen vatandaşlar alışveriş yapmaya başlar işlerimiz şuan için iyi durumda ancak kış ayı hazırlıkları tam olarak başlaması için havaların biraz daha soğumaya başlaması gerekir” dedi.

SALCALIK DOMATES YENİ YENİ GELMEYE BAŞLADI

Kışlık sebze hazırlıkların yavaş yavaş başladığını ancak havalar soğuması ile birlikte daha da artacağını belirten Melike Hatun Çarşısı esnaflarından Bünyamin Çay, “ Kış mevsimi için vatandaşların hazırlıkları yavaş yavaş da olsa hazırlanmaya başladı. Ancak şuan satışları biraz daha yavaş ilerliyor havaların biraz daha soğumaya başlaması ile birlikte satışlar biraz daha hızlanmaya başlar. Şuan Bursa’dan salçalık domatesler gelmeye başladı ancak tam olark gelmiyor ilerleyen haftalarda Pazar da salçalık domatesler gelmeye başladığında vatandaşalar daha çok alışveriş yapacaklarıdır” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum