Kiralık araçlara  gurbetçi dopingi

Kiralık araçlara gurbetçi dopingi

Yurt dışında yaşayan ve tatil için memleketleri Konya’ya gelen gurbetçilerin yoğun talebi  sebebi ile kentte neredeyse kiralanacak araç kalmadı

Korona virüs nedeniyle uzun süredir ana vatanlarına gelemeyen gurbetçiler, ülkeler arasındaki kısıtlamalar kalkınca valizleriyle yurda döndü. Tatil için memleketlerine dönen vatandaşlar, burada kalacağı süre boyunca genellikle kiralık araçlarını tercih ediyor. 4 yıldır oto kiralama işiyle uğraşan MRZ Araç Kiralama Firma Sahibi Özgür Altanay, sektördeki bayramda ve sonrasında yaşanan yoğunluğu anlattı. Altanay, “Bayram tatili döneminde ciddi bir yoğunluk yaşadık vatandaşlarımızın taleplerini karışılmada zorlandık” dedi.

ARAÇ YETİŞTİREMEDİK

9 günlük bayram tatilinde araç kiralamada ciddi bir yoğunluk yaşandığını ifade eden Altanay, şunları ifade etti: “9 günlük bayram tatilinde, işlerimiz çok yoğundu. İnsanlar pandemiden sonra çok yoğun ilgi gösterdiler. Araçlarımız 15-20 gün öncesinden rezerve edildi. Günlük 300-350 TL arasında araçlarımızı kiraladık. Gideceğiniz mesafeye göre de farklılık gösterebiliyor. Kaç gün olduğuna göre farklılık gösterebiliyor. Biz yoğunluktan memnunuz. Piyasanın canlanmasından memnunuz. Bir bu kadar daha aracımız olsa onlar da kiralanırdı. Çünkü çok yoğun bir talep var. Günlük 7 8 araç kiraladık”

GURBETÇİLER ARAÇLARI ÖNCEDEN ALDI

Yurt dışından gelen olan vatandaşların daha gelmeden önce rezervasyonları yaptırdıklarını söyleyen Özgür Altanay,  “Şu anda çok yoğun bir telefon trafiği var. Neredeyse her gün yüzlerce kişi arıyor bizi, ama talep veremiyoruz. Gurbetçiler bizi yaklaşık 1 buçuk ay önce arayıp bu tarihlere rezervasyon yaptırdılar. Onlar tabi her sene devamlı tatile geldikleri için araç kiralama konusunda daha bilgililer. O yüzden önceden arayıp rezervasyonları yaptırıyorlar” dedi. Atınay, “Pandemi döneminde yasaklardan dolayı işlerimiz sekteye uğramıştı kapanmalar hafta sonlarına denk gelmişti araç kiralayamıyorduk. Şuan elhamdülillah çok güzel bir yoğunluk var inşallah bu yoğunluğun biraz daha devam edeceğini umuyoruz. Şu an talepten dolayı günlük araç yok. Genelde bir haftanın üzerinde araç kiralanıyorlar. 1 hafta, 10 gün, 30 gün, 40 günlük araç kiralıyorlar. Fiyatlarda aslında çok da bir artış yok. Şu an bizim minimum ekonomik B gurubu dediğimiz araçlar günlük 300-350 TL. Geçen senede biz bu araçlar 270-280 TL’ye verdik. Fiyatlar çok abartılı değil aslında. Bu tarihlerden sonra bu talebe bakarak fiyatlarda daha da artış olacağı gözüküyor” 

SAİT ÇELİK     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.