Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim yorumu: Bahçeli geçmişte Ecevit'e yaptı!

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim yorumu: Bahçeli geçmişte Ecevit'e yaptı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen "erken seçim istiyor mu?" sorusuna verdiği cevapta Erdoğan ve Bahçeli'yi işaret etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Bahçeli yorumu! 

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen "erken seçim istiyor mu?" sorusunu yanıtladı.

"Kimsenin erken seçim istediği yok ki... Kaldı ki benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok. Erken seçimi hayata geçirecek olan Erdoğan. Yani Türkiye’de bir kişi parlamentoya hâkim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Erdoğan’ın vesayeti altında." diyen Kılıçdaroğlu, aynı zamanda erken seçimin Bahçeli tarafından da talep edilebileceğini belirterek geçmiş döneme atıfta bulundu, "Geçmişte yaptı, Ecevit’e yaptı, diğer dönemlerde de yaptı. Yeri geldi, ‘Ben erken seçim istiyorum’ dedi, erken seçim oldu” değerlendirmesinde bulundu.

İşte Selvi'nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı;

ERKEN SEÇİM İSTİYOR MU?

Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti ama erken seçim tartışması gündemden düşmüyor. İşin bir de doğrudan Kılıçdaroğlu’nu ilgilendiren boyutu var. O nedenle CHP Lideri’ne “‘Kılıçdaroğlu erken seçim istiyor’ şeklinde yorumlar yapılıyor. Siz erken seçim istiyor musunuz, Türkiye’de bir erken seçim ihtimali var mı?” diye sordum. Kılıçdaroğlu, erken seçim kararını alacak iki kişi olduğunu söyledi. Biri Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğeri ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Kılıçdaroğlu’nun sözlerini noktasına, virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum:
“Kimsenin erken seçim istediği yok ki... Kaldı ki benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok. Erken seçimi hayata geçirecek olan Erdoğan. Yani Türkiye’de bir kişi parlamentoya hâkim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Erdoğan’ın vesayeti altında. O erken seçim isterse erken seçim olur, istemezse olmaz. Onu erken seçime zorunlu kılacak olan ikinci kişinin adı da Bahçeli. Yani Bahçeli, ‘Kusura bakma, sen memleketi felakete sürükledin, ben destek vermekten vazgeçiyorum’ derse, zorunlu olarak erken seçime gidilir. Onun dışında bir erken seçim yok.”
BAHÇELİ’Yİ ADRES GÖSTERDİ
 Bahçeli, erken seçime karşı olduğunu açıklıyor. Seçimlerin 2023 yılında, yani zamanında yapılacağını söylüyor. Buna rağmen Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yi adres gösterdi. Peki Bahçeli’nin böyle bir tavrını gözlemliyor mu? Kılıçdaroğlu, “Hayır” karşılığını verdi. Ama ardından, “Geçmişte yaptı, Ecevit’e yaptı, diğer dönemlerde de yaptı. Yeri geldi, ‘Ben erken seçim istiyorum’ dedi, erken seçim oldu” diye ekledi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.