KİAdan yeni RİO

KİAdan yeni RİO

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, iddialı modeller geliştirmeye devam ediyor. Çarpıcı ve güçlü tasarımıyla yeni Rio, Kianın yeni tasarım anlayışının en son temsilcisi oldu.

Satışa sunulduğu tüm ülkelerde son derece yüksek satış adetlerine ulaşan bir önceki nesil Rio’dan çok daha büyük hedeflerle yola çıkmaya hazırlanan yeni Rio, 3 kapı, 5 kapı ve sedan olmak üzere 3 farklı gövde tipiyle satışa sunulacak. Eski modele kıyasla 55 mm daha uzun ve 15 mm daha alçak olan yeni Rio’nun dingil mesafesi 70 mm artırılarak 2,570 mm’ye çıkarılmış. Yolcular için çok daha geniş bir yaşam alanı sunan yeni Rio’da ayrıca bagaj hacmi de  artırılarak hatchback versiyonda 292 lt, sedan versiyonda ise 390 lt.’ye çıkarılmış.
Yeni çekici tasarımıyla başarılı satış rakamlarına ulaşacağı öngörülen Rio, özellikle yeni motor seçenekleriyle de çok ilgi çekecek gibi gözüküyor. Geniş bir dizel ve benzinli motor seçeneğiyle satışa çıkarılan yeni Rio'da tamamen yeni geliştirilen 2 motorun kullanılacağı da belirtildi. B segmenti temsilcisinin 1.1 litre hacmindeki yeni turbo beslemeli dizel motoru 70 beygir güç üretecek. Otomobilin emisyon değeri ise çok çok iddialı: 85 gram/kilometre! Diğer bir yeni motor ise benzinli motor seçenekleri arasında yer alacak. 1.2 litre hacminde olacağı belirtilen turbo beslemeli benzinli motor sayesinde Rio, Avrupalı rakiplerinin turbo benzinli motor satışlarını azaltmayı ve önemli bir pazar payı elde etmeyi hedefliyor.
Kia Bölge Bayi Koyuncular Otomotiv Satış Müdürü İsmail Özdiken “ Bu yeni model, Kia’nın geleceğe doğru attığı önemli bir adım. Rio modelimiz her zaman son derece başarılı bir modeldi. Şimdi tamamen yenilenen Rio ile çıtayı daha da yükseltiyoruz. İnsanlar bu araca sahip olmayı arzulayacaklar. Yeni Rio’nun bazı teknik özellikleri şunlar: 6 Hava Yastığı, ABS, 16'' Alaşım Jant, 17'' Alaşım Jant, Esp, Katlamalı Ve Sinyalli Yan Aynalar, Projeksiyon Tip Farlar, Auto Light Kontrol, Elektirikli Direksiyon, Otomatik Klima, Supervıson Cluster, Elektirikli Ön Ve Arka Camlar, Yağmur Sensörü, Sunroof, Elektrikli Ayna, Bluetooth, Katlamalı Anahtar Ve Uzaktan Kumanda, Ön Sis Farı, Ön Kol Dayama, Deri Direksiyon Simidi Ve Vites Topuzu, Radyo&Cd Çalar, Centre Facıa(Ön Konsol Orta Bölümde Kullanılan Yumuşak Malzeme), Tweeter, Soğutmalı Torpido, Harita Okuma Lambası Ve Gözlük Kabı, Bagaj Filesi Ve Saklama Bölümleri.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.