Keşan’da Kazan Daireleri Kontrol Ediliyor

Keşan’da Kazan Daireleri Kontrol Ediliyor
Türkiye’nin havası en kirli yerleri arasında yer alan Edirne'nin Keşan ilçesinde belediye ekipleri kazan dairelerini kontrol etmeye başladı    Kalitesiz kömür kullanımından dolayı havası en kirli yerler arasında yer alan Keşan’da hava.

Türkiye’nin havası en kirli yerleri arasında yer alan Edirne'nin Keşan ilçesinde belediye ekipleri kazan dairelerini kontrol etmeye başladı

    Kalitesiz kömür kullanımından dolayı havası en kirli yerler arasında yer alan Keşan’da hava kirliliğini önlemek için şehir merkezindeki kazan daireleri belediye ekipleri tarafından kontrol edilmeye başlandı. Keşan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çevre koruma kontrol müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin kalorifercinin ateşçi belgesi, kaç apartmanda kalorifer yaktığı, kazanın TSE veya tip emisyon belgesinin olup olmadığı, kazan dairesi havalandırması uygunluğu, kazan yakma talimatı olup olmadığı, yakma tekniğinin uygun olup olmadığı, boş torbaların bertaraf edilmesi ile alındığı firmanın adı-adresi ve satış izin belgesinin olup olmadığı gibi bilgilerin kontrol edildiği belirtildi.

    Marmara Bölgesi Temiz Hava Merkezi’nin (MBTHM) verilerine göre havası en kirli yerler arasında yer alan Keşan’da hava kirliliğinin azaltılması amacıyla Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu'nun almış olduğu karar uyarınca, sabah 06.00-09.00 akşam 16.00-19.00 saatleri arasında bacada kesinlikle duman olmaması gerektiği, bu saatler dışında kazanın yakılması gerektiğinde de kalorifercilere tebliğ edildiği bildirildi.

    Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu'nun 04 Ekim 2012 tarih ve 77 no'lu kararına göre de dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin altında olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılabileceği, bu kurala da apartman yöneticilerinin kesinlikle uyulması gerektiği hatırlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.