Kerem Nükte’den Turkuaz Kart önerisi

Kerem Nükte’den Turkuaz Kart önerisi

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancıların belirli bir rakamın üzerinde yatırım yapmaları halinde uzun süre ikamet izni alabilecekleri ‘Turkuaz Kart düzenlemesi önerisini’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.

Önerilere ilişkin Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, Türkiye’de yabancıların belirli bir rakamın üzerinde yatırım yapmaları halinde, uzun süre ikamet izni alabilecekleri bir düzenlemenin yapılması önerisinin bakanlığa sunulduğunu bildirdi. Aksay, “Öneride, minimum 100 bin  yatırım yapan bir yabancının bu sayede elde edeceği Turkuaz Kart ile 5 yıllık ikamet izni alabilmesinin sağlanması yer alıyor” dedi. Aksay, yatırımcıya, eşine ve 18 yaş altındaki çocuklarına uzun süreli ikamet izni verilmesinin öneminden bahsetti. Aksay, gayrimenkul sektöründeki tanıtım faaliyetlerinin Türkiye’nin, sağlık, eğitim, yaşam, kültür gibi pek çok alanındaki tanıtım faaliyetlerinden ayrı düşünülmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu nedenle Türkiye’yi tanıtıcı faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğini bildirdi.

Hasan Aksay, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin farkındalık sağladığı pazarlara yönelik sanal fuar ve roadshowlar düzenlenebileceğini tavsiye etti. ‘’En büyük hedeflerden birisi ise; Türkiye’de uluslararası bir gayrimenkul zirvesi gerçekleştirmek olamalıdır’’ dedi. Bu etkinlik, dünyadaki tüm uluslararası gayrimenkul oyuncularının dikkatini Türkiye’ye çekecek ve ülkemizi uluslararası bir gayrimenkul yatırım merkezi haline getirecek şekilde konumlandırması gerektiği ifade etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.