"Kendimi evimde gibi hissediyorum"

"Kendimi evimde gibi hissediyorum"

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde öğrenimini sürdüren Bangladeşli öğrenci Saıful İslam, “Konya'nın güzelliklerinden etkileniyorum. Konyalılar gerçekten hoşgörülü” dedi

Konya'da dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı öğrenciler öğrenimi hayatını sürdürüyor. Afrika ülkelerinden, Güneydoğu Asya ülkelerinden ve Balkanlar'dan binlerce öğrenci Konya'daki üniversitelerde eğitim hayatına devam ediyor. Bunlardan biri de Bangladeşli gazetecilik bölümü öğrencisi Saıful İslam. Konya hakkında değerlendirmelerde bulunan İslam, “Konya benim için çok özel ve çok güzel bir şehir. Hep burada yaşamak istiyorum” dedi.

KONYA VAZGEÇİLMEZİM OLDU

Konya'nın kendisi için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Bangladeşli Saıful İslam, "Konya'ya geldiğim için çok mutluyum. Hem eğitimi çok iyi hem de kurulan arkadaşlık ortamı çok güzel. Konya vazgeçilmezim oldu diyebilirim" dedi. Konya’nın maneviyatının çok güçlü olduğunu belirten İslam şunları kaydetti: “Konya, Hazreti Mevlana’nın şehri. Bana çok huzur veriyor. Burada olmak keyif veriyor. Dinimi daha huzurlu yaşıyorum ve Konyalılar dinlerine düşkün. Bu beni çok mutlu ediyor. Yabancılık çekmiyorum, Üniversitedeki hocalarım çok nazik davranıyorlar. Şunu da söyleyeyim, Konya medeniyetin ve hoşgörünün merkezi. Bu hoşgörü bu şehrin Hazreti Mevlana’nın şehri olduğunun kanıtı.”

whatsapp-image-2022-04-15-at-21-35-21.jpg

KONYA İKİNCİ EVİM GİBİ OLDU

Konya'nın kültürünün Bangladeş kültürüne benzediğini söyleyen İslam, hiç yabancılık çekmediğini ve kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, şunları söyledi: “Konya’nın kültürü Bangladeş kültürüne çok benziyor. İslam kültürünün olduğu her yer güzel aslında ama Konya’yı bunların arasında farklı olarak görüyorum. Hoşgörünün başkenti burası, İslam dinini daha iyi yansıtıyor. Bu sayede rahatça şunu söyleyebiliyorum ki İslam’ın kalelerinden birisi Medeniyetlerin beşiği olan Konya’dır.”   

BU GÜZELLİKLER DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK

Konya’nın kendine çok şey kattığını, iyi arkadaşlar edindiğini dile getiren İslam, “Konya bana çok şey kattı. En önemlisi tarih bilgimi burada çok arttırdım. Selçuklu Devleti’ni çok iyi öğrendim. Hazreti Mevlana’yı tanıdım, buruda çok güzel arkadaşlıklar edindim. Bana çok yardımcı oldular. Türkçeyi arkadaşlarım sayesinde daha iyi öğrendim. Okulumun hiç bitmemesini istiyorum. Bu kadar güzellikler dünyanın hiçbir yerinde yok. Konya gibi bir şehri bir daha bulacağımı sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-04-15-at-21-35-25.jpeg

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.