Kazan: Bizi inancımız birleştirir

Kazan: Bizi inancımız birleştirir

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, partisinin Karaman İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda barış sürecini değerlendirdi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, partisinin Karaman İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda barış sürecini değerlendirdi. Kazan, Türkiye’yi bir arada tutacak tek unsurun inanç olduğuna vurgu yaptı

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, "Bu coğrafya içinde bizi birleştirecek tek unsur inancımızdır" dedi. Kazan, partisinin Karaman İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin, gündeminden terörün bir an önce sona ermesi açısından bir barış projesi ortaya konulduğunu, şu anda bu proje istikametinde çalışmalar yapıldığını söyledi. Oluşturulan barış ekiplerinin belli bölgelerde çalışmalar yapmak üzere yönlendirildiğini ifade eden Kazan, bu topraklardaki herkesin kardeş olduğunu vurguladı.
Kazan, "Bu coğrafya içinde bizi birleştirecek tek unsur inancımızdır. Bu topraklarda Müslümanlık İstiklal Savaşı'nın bir numaralı çimentosudur. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, hep birlikte bu savaşta tek vücut olmuşlardır. Çanakkale Savaşı'nda aynı şekilde olmuşlardır" ifadesini kullandı. Bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığını anlatan Kazan, "Biz kardeşiz. Biz Müslüman'ız. Düşmanımızın oyunlarına gelmememiz lazım'' dedi.
Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın açıklamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Kazan, "Onlar zamanla netleşecektir. Demek ki daha üzerinde konuşulması gereken konular var. Demek ki daha önce konuşulmamış. Efendim 5 Mayıs'ta dönüş başlayacak. Dönüş başlayacak ama Karayılan'ın söylediği hususlardan bir tanesi şu, 'biz döneriz. Silahları bırakmayız. Ama silah bırakma noktasında da daha beklememiz lazım' diyor. 'Daha silah bırakmayız' diyor. O silah bırakmazsa biz de silah bırakmayız'' diye konuştu. Kazan, daha sonra Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte "Yeni Dünya ve Erbakan" konulu konferans verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.