Kaybedeni olmayan yarışma

Kaybedeni olmayan yarışma

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Siyer-i Nebi sınavında Konya’da dereceye girenlere ödülleri verildi. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Bu yarışmanın kaybedeni yok” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl yurt genelinde organize edilen Siyer-i Nebi Yarışması, Konya’da da yoğun bir katılımla gerçekleşmişti. Konya’da 54 noktada 6 bin öğrenci bu heyecanı yaşamıştı. Yarışmanın sonucu açıklandı. Dereceye girenlere ise ödülleri takdim edildi. Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube binasında gerçekleştirilen ödül trenine sınava katılan ve derece alan çok sayıda öğrencinin yanında veliler de katıldı.

ALLAH EFENDİMİZİ ANLAMAYI NASİP ETSİN

Ödül töreninde konuşan AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi sınavı gençlerimiz için Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’i anmak ve anlamak için büyük bir fırsat. Her sene bu bilinçle yapılan siyer-i nebi yarışmamızı bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Geçen yıl pandemiden ötürü online ortamlarda gerçekleştirdiğimiz sınavımızı bu yıl çeşitli okullarda yaptık. Ortaokullar ve liseler düzeyinde tertip edilen bu yarışmanın kaybedeni yok. Yarışmaya katılan ve derece elde eden tüm kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyorum. Allah hepimize özellikle toplumun bu kadar ihtiyaç içinde olduğu bir dönemde Efendimiz’i anlama fırsatı versin” ifadelerini kullandı.

adsiz-004.jpg

PEYGAMBERİMİZ GENÇLİĞE VE ÇOCUKLARA ÖNEM VERDİ

Kılıç, daha sonra şunları kaydetti: “Kâinatın Efendisi, kâinatın en büyük öğretmeni olan Peygamberimiz gençliğe ve çocuklara önem vermiş; onlara öylesine şefkatli, öylesine candan ve sevgiyle davranmıştı ki, gençler etrafında pervane gibi olmuş, O'na yürekten bağlanmışlardı. İslam davasını öncelikle gençler omuzlamış, rahmet peygamberi olan efendimiz onları gençliğin tehlikelerine karşı uyarmış ve tavsiyede bulunmuştur. Hazreti Peygamberin gençleri teşvik eden, sıcak ve samimi ilgisi sayesinde; genç sahabeler canlarını, mallarını, ailelerini Allah (cc) yolunda feda edecek kıvama gelmişlerdi. Yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, emek ve alın teri sömürüsünün son bulması, Efendimiz (S.A.V) in tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesi ile mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için adım atan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Kutlu Nebi´nin yaşamının her evresi hepimiz için en güzel örneklik teşkil etmektedir. Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimizi (S.A.V) daha da yakından tanıma fırsatı buluyor. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışmaları yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (S.A.V) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu ve benzeri yarışmalarımız devam edecektir. Biz Yarınlar için çalışıyoruz, gençlerimiz de aziz milletimizin ve ümmetin yarınlarıdır.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER VE İSİMLERİ

Düzenlenen sınavda ortaokullar düzeyinde Konya İl Birincisi Türkan Sude Uğur olurken liseler düzeyinde ise Konya İl Birincisi ise Ahmet Tosun oldu. Yarışma sonucu elde edilen diğer dereceler ise şöyle; “Ortaokullar Konya il ikincisi Aleyna İpek, ortaokullar Konya il üçüncüsü Elanur Demir, ortaokullar Konya il dördüncüsü Mehmet Ali Arbaz; liseler Konya il ikincisi Alimenur Bayram, liseler Konya il üçüncüsü Reyhane Canpolat ve liseler Konya il dördüncüsü Furkan Okur.” Bizler de Merhaba Gazetesi olarak dereceye giren tüm öğrenci kardeşlerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum