Kasım ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği hesaplara yatıyor

Kasım ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği hesaplara yatıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kasım ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 4 Aralık’ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Kasım ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

IBAN'I OLMAYANLARA PTT'DEN ÖDENECEK

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlar ödenekleri  PTT üzerinden alabilecekler.

KASIM AYI İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

İŞKUR tarafından ödenen işsizlik maaşının yatacağı tarih belli oldu.

Bakan Selçuk, “işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 4 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.” açıklamasında bulundu.

KASIM AYI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa çalışma ödeneği ve iş feshi sınırlaması hakkında açıklama yapmasının ardından kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği süresi uzatılmıştı.

Kısa çalışma ödenekler ide 4 Aralık 2020'de hesaplara yatacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150’sini geçemez.

KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Kısa çalışma ödeneği, iş yerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak her ayın beşinde ödenir. Ödemeler PTT Bank aracılığı ile yapılmaktadır. Ödeme tarihini öne çekmeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yetkilidir.

Kısa çalışmanın günlük, haftalık veya aylık çalışma süresi içerisinde yapılacağı zaman aralığı iş yerinin gelenekleri ve işin niteliği dikkate alınarak işverence belirlenir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI NELER?

Kısa çalışma ödeneğini hak edebilmek için asgari 450 gün prim yatırılmış olması ve son 60 gün içinde kesintisiz olarak prim ödemesinin yapılmış olması gerekiyor. Kısa çalışma ödeneği başvurularında işverenin çalışanlarla ilgili beyanı esas olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.