Kartal’ın  keyfi yerinde

Kartal’ın keyfi yerinde

Alanyaspor maçında alınan galibiyetle milli maç arasına keyifli bir şekilde giren , İttifak Holding Konyaspor’da moraller yerinde. Yeşil-beyazlı ekip Erzurumspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak

Süper Lig’de 31. haftayı 36 puanla on ikinci sırada kapatan İttifak Holding Konyaspor’da moraller yerinde. Yeşil-beyazlı ekipte futbolculara verilen izin yarın sona erecek. Konyaspor sezonun 32. haftasında Erzurumspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına yarın başlayacak. Birçok oyuncusu milli takımlarda olan yeşil-beyazlı ekip ilk antrenmanını bu futbolculardan yoksun yapacak. Geride kalan 31 haftalık bölümde 9 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 36 puan toplayarak on ikinci basamakta kapatan Konyaspor, bu maçlarda rakip kalelere 35 gol atarken, kalesinde ise aynı sayıda gol gördü.

İlharn Palut ile ligde 7 maçta sadece 1 kez yenilen Yeşil-Beyazlılar, söz konusu karşılaşmalarda topladığı 12 puan ile 12. sıradaki yerini korudu. İttifak Holding Konyaspor, teknik direktörlük görevine İlhan Palut’u getirdikten sonra sadece tek maç kaybetti. Yeşil-Beyazlılar, başarılı teknik adam yönetiminde ligde çıktığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Söz konusu karşılaşmalarda 12 puan toplayan Anadolu Kartalı, diken üzerinde bulunduğu konumdan da uzaklaşarak 36 puanla 12.sıraya kadar yükseldi.

Aytemiz Alanyaspor galibiyetiyle alt sıralarla puan farkını 7’ye çıkaran Konyaspor, bu sezon iç sahadaki 6. galibiyetini aldı. 31 hafta sonunda sahasında 15 maça çıkan Anadolu Kartalı, 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 23 puanın sahibi oldu. Söz konusu müsabakalarda rakip filelere 20 gol bırakan Yeşil-Beyazlılar, kalesinde ise 16 gol gördü.

Konyaspor, milli takım arasından sonra 7 günde 3 kritik maça çıkacak. Yeşil-Beyazlı ekip, 32.haftada deplasmanda Erzurumspor ile karşılaşırken, 33.haftada sahasında MKE Ankaragücü ile kozlarını paylaşacak. 33.haftada ise Konyaspor, Sivasspor’a konuk olacak. 1 haftalık süreçte iki düşme adayı Erzurumspor ve Ankaragücü ile oynayacak olan Yeşil-Beyazlı ekibin söz konusu iki karşılaşmada alacağı sonuçlar gidişatını belirleyecek. Ankaragücü maçı sonrası 40 puanla 9.sırada yer alan Sivasspor’a konuk olacak Konyaspor’un tek temennisi milli takımlara gönderilen 7 oyuncunun sağlıklı bir şekilde kadroya dahil olması olacak.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.